La început a fost cuvântul...

„Șanse de… succes”

Titlul a fost inspirat de un discurs electoral găzduit de un important post de televiziune. Candidatul care a lăsat să-i „scape” respectiva formulă a mai recurs la expresia „șansa de a pierde…”. Dar, nu numai în astfel de împrejurări, ci mult mai frecvent, bunăoară, la „Buletinele meteo” ne este dat să auzim că, de exemplu, „șansele de înrăutățire a vremii au crescut” (sau „șansele” legate de orice alt fenomen meteorologic de nedorit).

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

2016 - 95 de ani de existență a CECCAR

Istoria de lângă noi; leacuri contra uitării (IX)

Pe firul evenimentelor am ajuns cu rememorările la începutul unei perioade tulburi din istoria națională. Confruntările politice interne, mai ales ascensiunea partidelor extremiste, pericolul de război care plana la orizont induceau în societatea românească o atmosferă sumbră, marcată nu numai de incertitudini, ci și de serioase temeri. Sublinierea acestui context istoric se impune pentru a releva și mai pregnant „oaza” de stabilitate și continuitate reprezentată de Corpul Contabililor români.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

În pregătirea celui de-al XXI-lea Congres al profesiei contabile

Techsylvania

Continuând demersul nostru de a prezenta cele mai proaspete și mai importante știri din domeniul ales ca temă de dezbatere pentru ediția a XXI-a a Congresului Profesiei Contabile din România, aducem în prim-plan Techsylvania, cel mai mare eveniment internațional din Transilvania în domeniul tehnologiei și inovației în industria IT.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Asigurarea securității informației prin utilizarea de software licențiat

În procesul pregătirii Congresului Profesiei Contabile, se acordă o atenție deosebită și modalităților de răspuns adecvat la provocări și riscuri în vederea creșterii eficienței mijloacelor tehnologice moderne în exercitarea profesiei contabile. Aceasta este o temă care vizează și asigurarea securității informatice în cazul utilizării de software nelicențiat.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Agenda CECCAR

Filiala CECCAR Vâlcea: întâlnire de lucru cu participarea Inspectoratului Teritorial de Muncă

Președintele filialei Vâlcea, ec. Vasile Cocoș, și directorul executiv, ec. Valentina Crînguș, au organizat, în 20 mai, la sediul filialei, o întâlnire de lucru cu reprezentantul ITM de la nivel local, ec. Elena Livia Nicolae – inspector Relații de muncă. Acțiunea a fost structurată în două părți: informare privind noutățile legislative, actele normative care modifică sau completează legislația muncii și clarificarea diferitelor spețe pe care profesioniștii contabili le întâlnesc în activitatea lor.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Filiala CECCAR Iași susține activitatea de cercetare științifică

Filiala CECCAR Iași a participat, în calitate de partener, la Seminarul științific Convergență și Armonizare în Raportarea Financiară și Audit (CARFA) 2016, eveniment organizat de studenții din cadrul masterului Contabilitate, Expertiză și Audit, sub coordonarea lect. univ. dr. Ioan-Bogdan Robu, ce a avut loc în 23 mai.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Seminar „Călătorie către tine – puterea nemărginită a cuvântului”

Centrul de Excelență în Business și Economie a organizat, la Iași, seminarul de dezvoltare personală Călătorie către tine – puterea nemărginită a cuvântului. Participanții au descoperit și și-au dezvoltat, alături de formatorul seminarului, Robert Cosma – realizatorul emisiunii Călătorie către Tine (Radio LIGHT), propria putere interioară, prin cunoașterea de sine.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Filiala CECCAR Brăila a participat la cea de-a XXIV-a ediție a Sesiunii Anuale a Cercetării Științifice Studențesti

Universitatea Constantin Brâncoveanu, Facultatea de Management Marketing în Afaceri Economice Brăila – Centrul de cercetări economice și sociale Brăila a organizat în 24 mai, în Aula Universității din sediul său, Sesiunea Anuală a Cercetării Științifice Studențești ediția a XXIV-a, eveniment organizat în fiecare an cu participarea cadrelor universitare, studenților, elevilor, dar și a reprezentanților instituțiilor și a mediului de afaceri local.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Filiala CECCAR Arad: Prețurile de transfer – de la opțional la obligatoriu

Filiala CECCAR Arad a organizat, împreună cu Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad, seminarul cu tema Prețurile de transfer – de la opțional la obligatoriu, desfășurat în 13 mai la sediul Camerei de Comerț. Lavinia Bartoș și Iulia Butnaru, specialiste în domeniu, au prezentat legislația privind prețurile de transfer în România, cuprinsul unui dosar de prețuri de transfer,  cum se desfășoară un control în sfera prețurilor de transfer, ce ajustări au fost efectuate de către inspectorii fiscali în sfera prețurilor de transfer.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Bacău: elevi ai Colegiului Economic au „explorat” filiala CECCAR

Elevi ai claselor a IX-a și a X-a ale Colegiului Economic „Ion Ghica” din Bacău au fost oaspeții filialei județene a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, însoțiți de colegi care activează în Programul de orientare profesională elvețiano-român JOBS, la care colegiul a aderat. Sub îndrumarea profesoarelor Aneta Radu și Cartas Vasilica, în vizita pe care cadrele didactice au numit-o „de explorare”, elevii au avut șansa de a afla mai multe despre profesia contabilă chiar de la profesioniști care o practică.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Angajați ai unor primării din Satu Mare, prezenți la seminarul privind contabilitatea instituțiilor publice

CECCAR – Centrul de Excelență în Business și Economie a organizat, la Satu Mare, în zilele de 20 și 21 mai, seminarul cu tema Contabilitatea instituțiilor publice, susținut de prof. univ. dr. Adriana Tiron Tudor, la care au participat angajați ai sectorului financiar-contabil din 29 de primării ale județului Satu-Mare.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Ședința Consiliului administrativ al Federației Internaționale a Experților Contabili și Auditorilor Francofoni

Federația Internațională a Experților Contabili și Auditorilor Francofoni (FIDEF) a organizat prima ședință a Consiliului administrativ din acest an la Tunis (Tunisia), în 25 mai, ședință la care a fost prezent și reprezentantul experților contabili din România, membru în Consiliu. Membrii Consiliului au discutat și analizat proiectele în curs ale Federației și planul de activitate din acest an, au supus aprobării aspecte de organizare și guvernare, precum și viitoare evenimente ale Federației (Conferința anuală și alte evenimente internaționale).

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Dezvoltare personală

Centrul de Excelență în Business și Economie în perioada 1-7 iunie

În perioada 1-7 iunie, la nivel teritorial sunt programate să se desfășoare o serie de seminare prin Centrul de Excelență în Business și Economie, în cadrul cărora specialiștii vă vor ajuta să aflați noutățile din domeniu și să eliminați neclaritățile existente. Seminarele sunt adresate atât membrilor CECCAR, cât și specialiștilor din alte domenii.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

La București va avea loc seminarul cu tema Prețuri de transfer

Centrul de Excelență în Business și Economie organizează la București, în 9 iunie, începând cu ora 16.30, seminarul cu tema Prețuri de transfer, susținut de lect. univ. dr. Florentin Caloian.  Seminarul se va desfășura la sediul Filialei CECCAR București, în Amfiteatrul „Prof. univ. dr. Marin Toma”. Cu această ocazie vor fi dezbătute principalele aspecte legate de dosarul prețurilor de transfer, seminarul fiind adresat atât membrilor CECCAR, cât și specialiștilor din alte domenii.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

PNDPC: Cursuri de pregătire profesională în perioada 1-7 iunie 2016

CECCAR se preocupă permanent de pregătirea profesională a membrilor săi, pentru ca aceștia să ofere servicii la cele mai înalte standarde. Astfel, prin activitățile întreprinse în acest sens, Corpul facilitează accesul tuturor profesioniștilor contabili la oportunitățile și resursele necesare dezvoltării profesionale continue.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

CECCAR: Oportunități de angajare

Filiala Satu Mare a Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România oferă oportunitatea persoanelor cu studii economice superioare de a ocupa postul de Șef birou stagiu și dezvoltare profesională continuă. Pentru ocuparea postului sunt necesare studii superioare economice și calitatea de expert contabil. De asemenea, candidații trebuie să aibă cunoștințe de operare PC, capacitate de organizare, analiză și sinteză, dar și abilități de comunicare.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Curs Inspector/referent resurse umane

Fundația Măreție și Talent, având ca scop sprijinirea eficientă și afirmarea mai puternică a profesioniștilor din toate domeniile, prin potențarea talentelor lor pe întreaga arie a creației umane, organizează programul de perfecționare/specializare Inspector/referent resurse umane, cu durata de 40 de ore.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Nume și creații pentru eternitate

Andy Williams, performerul muzicii live la nivel mondial

Se poate afirma cu certitudine că dintre toți marii artiști americani care au trăit și s-au afirmat la mijlocul secolului trecut unul dintre cei mai cunoscuți de publicul român a fost Andy Williams. Mai ales odată cu apariția Televiziunii Române, în multe emisiuni muzicale, Andy Williams a fost o vedetă de necontestat. Bineînțeles, ne referim la persoane care au astăzi o anumită vârstă. Pentru generațiile mai tinere se impun câteva note biografice care relevă, incontestabil, o carieră de succes binemeritat.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Breviar statistic

Tendințe în evoluția activității economice până în luna iulie

În cadrul anchetei de conjunctură din luna mai 2016, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni creșterea volumului producției (sold conjunctural +19%). Pentru activitatea de fabricare a altor produse din minerale nemetalice se va înregistra tendință de creștere accentuată (sold conjunctural +51%), în timp ce pentru fabricarea tutunului tendința va fi de scădere (sold conjunctural -39%).

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Evoluția principalilor indicatori monetari

Banca Națională a României a dat publicității un comunicat privind evoluția principalilor indicatori monetari la finalul celei de-a patra luni a anului. Astfel, se arată că masa monetară în sens larg (M3) a înregistrat la sfârșitul lunii aprilie 2016 un sold de 285,451 miliarde lei. Față de luna martie 2016 aceasta a crescut cu 1,7% (1,8% în termeni reali), iar în raport cu aprilie 2015 masa monetară s-a majorat cu 10,8% (14,5% în termeni reali).

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Numărul autorizațiilor de construire, în creștere

INS informează că, în luna aprilie 2016, s‐au eliberat 3.740 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 12% față de luna martie 2016 și cu 11,5% față de luna aprilie 2015. În primele patru luni ale anului s‐au eliberat 11.017 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 4,6% față de perioada corespunzătoare a anului precedent.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Lumea în care trăim

Ziua Românilor de Pretutindeni

Cu prilejul Zilei Românilor de Pretutindeni (29 mai), președintele Klaus Iohannis a dat publicității un mesaj în care se spune, între altele: „Am cerut deja Guvernului o Foaie de Parcurs pentru a face din Diaspora o «prioritate națională» în mod real. Astfel, nu vom irosi potențialul românilor de peste hotare, care pot contribui la dezvoltarea României, fie întorcându-se în țară, fie reprezentând imaginea ei în lume.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Autoritățile de la București reacționează la declarațiile președintelui Rusiei cu privire la sistemul de apărare antirachetă de la Deveselu

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a făcut cele mai dure declarații la adresa scutului american, atrăgând atenția că Moscova a afirmat în repetate rânduri că va lua măsuri de retorsiune, însă Washingtonul și aliații săi au ignorat avertismentele. „Dacă ieri în aceste zone din România oamenii pur și simplu nu știau ce înseamnă să fii în raza de acțiune, de astăzi suntem forțați să luăm anumite măsuri pentru a ne asigura securitatea”, a declarat Vladimir Putin la Atena într-o conferință de presă, organizată în comun cu premierul grec, Alexis Tsipras.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Primul summit mondial privind acțiunile umanitare

Peste 50 de lideri mondiali și 5.000 de actori din domeniile umanitar, al dezvoltării și politic s-au reunit la primul summit mondial privind acțiunile umanitare, care a avut loc la Istanbul, în perioada 23-24 mai, pentru a identifica modalități de inversare a tendinței actuale de creștere continuă a nevoilor umanitare și pentru a stabili măsuri prin care sistemul de ajutor internațional să devină mai eficient.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Comentariul ediției

Nod în papură

Teodor Brateș

După publicarea primelor estimări privind creșterea produsului intern brut în perioada ianuarie-martie 2016, s-au reluat confruntările de idei privind caracterul sustenabil al creșterii economice înregistrate de țara noastră. Cei care se declară adepții unui spor de PIB cât mai mare îi acuză pe cei care solicită temperarea ritmului drept căutători de nod în papură.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Eveniment

Muzeul Satului, opt decenii de existență

Alexandra Rizea

Pe tot parcursul săptămânii trecute s-au desfășurat, la București, manifestări dedicate împlinirii a 80 de ani de la inaugurarea Muzeului Național al Satului, care poartă numele celui care l-a conceput și i-a conturat, practic, cele dintâi dimensiuni, marele sociolog Dimitrie Gusti. Evident, nu numai „vârsta” venerabilă, o „vârstă rotundă” care fie că privește instituții, fie că vizează semeni de-ai noștri, conferă aniversării despre care relatăm trăsăturile unui autentic eveniment, nu numai pentru bucureșteni, ci pentru toți trăitorii pe pământul românesc; cred, deci, că n-ar fi greșit să spun că este vorba și despre un eveniment important pentru știința sociologică universală.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Cariere. Drumul spre performanță

„Carierele de succes se construiesc dacă ai modele demne de urmat”

Interviu cu conf. univ. dr. Elena Diaconu, expert contabil, Filiala CECCAR Vâlcea: „Încep prin a preciza că, în anul 1985, am absolvit cursurile Facultății de Finanțe și Contabilitate a Universității din Craiova. Mi-am perfecționat pregătirea academică prin absolvirea, în 1997, a cursurilor de contabil la Bursa de Valori București”.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Horga Consulting – Premiul special al anului 2015 în Topul local al celor mai bune societăți membre CECCAR, filiala Arad

Excelența înseamnă să faci lucrurile obișnuite neobișnuit de bine.” Horga Consulting SRL este o societate profesională de expertiză contabilă, audit financiar și consultanță fiscală cu acoperire în zona de vest a țării, prin cele două birouri din Arad și Timișoara. Societatea a fost înființată în anul 2011, cu scopul de a oferi servicii de calitate pe piața serviciilor contabile. Astăzi, în cadrul echipei Horga Consulting își desfășoară activitatea 15 profesioniști contabili calificați ca experți contabili, auditori financiari, evaluatori ANEVAR, consultanți fiscali, cât și stagiari în aceste profesii.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Expertiza și auditul afacerilor

Tratamentul avansurilor comerciale

Adriana Florina Popa

În relațiile comerciale, clienții le pot acorda fur­­nizorilor sume de bani cu titlu de avans, în vederea achiziției de bunuri sau a primirii de servicii. Din punct de vedere contabil, avansurile acordate furni­­zorilor, precum și cele primite de la clienți se în­re­gis­trează în contabilitate în conturi distincte. De asemenea, avansurile acordate furnizorilor de imo­bi­­li­zări se reflectă distinct de cele acordate altor fur­ni­zori.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor

Forumul Național al IMM-urilor și Ziua Întreprinzătorilor

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii Buzău, a organizat, la 27 mai, cea de-a XXIII-a ediție a Forumului Național al IMM-urilor și marcarea Zilei Întreprinzătorilor. Evenimentul, desfășurat la Buzău, a avut ca teme piața forței de muncă, situația capitalului autohton și modalitățile de îmbunătățire a accesării fondurilor europene.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

PwC: Investigație în rândul viitorilor lideri ai afacerilor de familie

88% dintre reprezentanții viitoarei generații de lideri ai afacerilor de familie intenționează să întreprindă ceva deosebit pentru companiile lor, nu doar să le facă mai mari și mai puternice, dar și să le lanseze pe plan internațional, să le diversifice și să le modernizeze. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale unui recent raport realizat de compania de consultanță și audit PricewaterhouseCoopers (PwC).

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

În pregătire: o schemă de ajutor de stat pentru proiecte de mici dimensiuni

Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) lucrează, împreună cu Ministerul Finanțelor Publice (MFP), la o nouă schemă de ajutor de stat pentru proiecte de mici dimensiuni, astfel încât și investitorii care nu au forța necesară să se asocieze la proiecte mari să poată beneficia de ajutor, a anunțat Ministrul Economiei, Costin Borc.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Fonduri europene

Managementul modern de proiect

Alexandru Paru

Săptămâna care a trecut a fost dedicată IMM-urilor, în ceea ce privește lansarea anumitor linii de finanțare, mult așteptate de către antreprenori, așa cum rezultă și din alte articole din numărul de față. Amintim aici lansarea Axei prioritare 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii”, Prioritatea de investiție 2.1 ”Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri” – Apelul de proiecte 2.1.A. – Microîntreprinderi.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

234 de milioane de euro, pentru primul apel POR 2014-2020 destinat microîntreprinderilor

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat, săptămâna trecută, primul apel de proiecte pentru microîntreprinderile care vor primi finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Astfel, în perioada 27 iulie 2016 – 27 ianuarie 2017, se pot depune spre finanțare proiecte – prin POR 2014-2020, Axa prioritară 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii” (...).

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Curier legislativ

MFP: Precizări legate de propunerile de modificare a Codului de procedură fiscală

Pentru o corectă informare a contribuabililor, Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a formulat o serie de lămuriri legate de comunicarea actelor administrative fiscale: În prezent, Codul de procedură fiscală prevede două modalități de comunicare directă a actelor administrative fiscale emise pe suport hârtie respectiv: prin poștă cu scrisoare recomandată și confirmare de primire, prin remiterea actului dacă se asigură primirea sub semnătură a acestuia.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Noi reglementări la nivel comunitar privind comerțul electronic

Comisia Europeană (CE) a prezentat, săptămâna trecută, un pachet de măsuri menite să le permită consumatorilor și întreprinderilor să efectueze cu mai multă ușurință și încredere achiziții și vânzări online de produse și servicii, pe întreg teritoriul UE. Concretizând strategiile sale privind piața unică digitală și piața unică, Comisia Europeană a prezentat un plan alcătuit din trei piloni, având drept obiectiv stimularea comerțului electronic prin abordarea problemei geoblocării, prin asigurarea unei livrări transfrontaliere de colete mai accesibile și mai eficiente, precum și prin promovarea încrederii consumatorilor ca urmare a îmbunătățirii protecției și a aplicării legii.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Legislație comentată

CECCAR, Radu Ciobanu

Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 1.162 din 7 aprilie 2016 privind aprobarea Cartei drepturilor și obligațiilor persoanei fizice supuse verificării situației fiscale personale, publicat în Monitorul Oficial nr. 292/18.04.2016. Ordinul prevede în detaliu drepturile și obligațiile persoanelor fizice care sunt supuse ve­rificării situației fiscale personale cu privire la impozitul pe venit, ve­rificare pre­văzută la art. 138 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modi­fi­cările și com­pletările ulte­rioare.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Noutăți legislative 23-27 mai 2016

În perioada 23-27 mai 2016 au fost publicate în Monitorul Oficial o serie de acte normative de interes: Legea nr. 100 din 19 mai 2016 privind concesiunile de lucrări și concesiunile de servicii (Monitorul Oficial nr. 392/23.05.2016). Actul normativ reglementează modul de atribuire a contractelor de concesiune de lucrări și a contractelor de concesiune de servicii, regimul juridic aplicabil acestor contracte, precum și anumite aspecte specifice în legătură cu executarea acestora.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Direct de la sursă

O nouă sesiune de ajutor de stat

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat o nouă sesiune de înregistrare a Cererilor de acord pentru finanțare în baza H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, cu modificările și completările ulterioare, care se va desfășura în perioada 11 iulie – 22 august 2016. Bugetul sesiunii este de 638 milioane lei, mai mare cu aproximativ 50% decât cel alocat sesiunii anterioare.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

MENCS, în sprijinul părinților de preșcolari

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCS) a lansat pagina de Facebook „Pregătiți pentru grădiniță”, prin care dorește să vină în sprijinul părinților, dar și al tuturor celor interesați, în alegerea celei mai bune grădinițe pentru copiii de vârstă preșcolară. „Grija pentru siguranța spațiului educațional, dar și pentru calitatea educației, este primordială și orice sesizare primită va fi analizată și soluționată de către minister, prin instituțiile din subordine sau aflate în coordonare”.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Revista presei economice

Cotele speranței

Editorialul din revista Capital (30 mai – 5 iunie a.c.) este consacrat speranțelor generate de evoluția economiei românești în prima parte a anului. Cu precădere, autorul Ciprian Mailat se referă la timida relansare a producției industriale și la speranțele pe care o asemenea dinamică le generează.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

25 de ani de la înființarea primei asociații bancare postdecembriste

Întreaga presă economică a marcat împlinirea unui sfert de secol de la crearea Asociației Române a Băncilor (ARB), cu ample relatări de la manifestarea dedicată evenimentului. Cea mai mare atenție a fost acordată unor intervenții care s-au remarcat prin refuzul de a adopta un ton festivist.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Axa timpului

Emily Dickinson – Poeta și florile din viața ei

Andreea Cârstea

O știre apărută în New York Times vorbește despre recrearea grădinii lui Emily Dickinson, Amherst. Istoricii au descoperit așezarea conservatoare și plantația de pomi fructiferi ai familiei ce ar fi crescut în livadă. Se pare că Dickinson se pricepea la grădinărit. Ea era o talentată naturalistă amatoare care se îngrijea cu atenție de studiile ei despre lumea naturală.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Roza vânturilor

B-FIT in the Street! – patru zile de spectacole de teatru

Contese, girafe, arlechini sau balerine gigantice și spectacole nocturne cu jocuri de foc și acrobații aeriene sau cai uriași vor transforma Bucureștiul într-un decor fantastic la începutul verii. Cea de-a VIII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de Stradă B-FIT in the Street! va aduce în Capitală 21 de reprezentații, nouă țări participante și sute de artiști.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Revoluție în realism. Noul cinema românesc

În perioada mai-iunie 2016, la Londra se desfășoară Revoluție în realism. Noul cinema românesc, unul dintre cele mai mari proiecte dedicate cinematografiei românești realizate vreodată în Marea Britanie. Pregătit de Institutul Cultural Român din Londra în parteneriat cu British Film Institute (BFI), cu sprijinul mai multor instituții și organizații publice și private, proiectul este menit să pună în valoare, în primul rând, creativitatea și originalitatea „noului cinema românesc”, dar fără a pierde din vedere relația dintre filmele generației tinere și capodoperele deceniilor anterioare.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Expoziție Ștefan Luchian, la Muzeul Municipiului București

La împlinirea unui secol de la moartea lui Ștefan Luchian și a 120 de ani de la vernisajul din 2 mai 1896 al Expoziției Artiștilor Independenți, organizată sub formă de manifest față de Expoziția oficială și față de autorități și al cărei inițiator a fost pictorul, Muzeul Municipiului București prezintă 9 picturi realizate de artist în diferite tehnici. Expoziția Ștefan Luchian este găzduită de Palatul Șuțu și poate fi vizitată până la 27 noiembrie.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Semnal editorial

Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din Ro­mânia organizează anual examen de admitere la stagiu în vederea obținerii calității de expert contabil și de contabil autorizat, potrivit Regulamentului privind accesul la profesie, aprobat prin Hotă­rârea Guvernului nr. 227 din 5 martie 2008.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de aptitudini pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat

În vederea obținerii calității de expert contabil și de contabil autorizat, stagiarii CECCAR care s-au achitat de toate sarcinile privind efectuarea lucrărilor profesionale, pregătirea tehnică și deontologică trebuie să promoveze examenul de aptitudini.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016

Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS)

Norme oficiale emise la 1 ianuarie 2015. Cuprinde standardele care intră în vigoare ulterior datei de 1 ianuarie 2015, dar nu cuprinde standardele pe care acestea le înlocuiesc. Volumul Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) 2015, cunoscut sub denumirea de Cartea roșie, include cele mai recente versiuni consolidate ale tuturor Standardelor Internaționale de Raportare Financiară.

Nr. 10, 31 mai - 6 iunie 2016


Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.