La început a fost cuvântul...

Motive, motivare, motivație

Începând cu raporturile de cauzalitate în exercitarea oricărei profesii („motivarea” ca stimulent principal în drumul spre performanțe) și terminând cu „expunerea de motive” (text obligatoriu în procesul de adoptare a legilor), cuvintele înscrise în titlul însemnărilor de față sunt folosite frecvent în scris și în comunicarea prin „viu grai”, ceea ce explică – în bună măsură – și frecvența unor erori de exprimare.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Agenda CECCAR

Conducerea CECCAR, în dialog cu membrii filialei Mehedinți

Săptămâna trecută, președintele CECCAR, prof. univ. dr. Robert Aurelian Șova, și directorul general executiv al Corpului, lect. univ. dr. Florin Dobre, s-au aflat la Mehedinți, unde s-au întâlnit cu membrii filialei teritoriale. Cu acest prilej, profesioniști contabili din județ au expus ...

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

CECCAR Bacău: Noutățile fiscale, dezbătute cu reprezentanți ai AJFP

În contextul modificărilor aduse Codului fiscal la început de an, profesioniștii contabili băcăuani au participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanți ai Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Bacău, organizată de filiala CECCAR. Dragoș Bădioiu, șef adjunct al AJFP, Elena și Bogdan Bărbieru, consilieri superiori ai aceleiași instituții, au oferit informații membrilor CECCAR Bacău cu privire la corecta aplicare a prevederilor legislative în vigoare, accentul fiind pus pe reglementările ce au suferit modificări la începutul acestui an.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

CECCAR Dolj: Seminar de fiscalitate, în colaborare cu DGRFP Craiova

CECCAR Dolj: Seminar de fiscalitate, în colaborare cu DGRFP Craiova

La Dolj a avut loc, la 30 ianuarie, un seminar pe teme de fiscalitate, organizat de CECCAR Dolj în colaborare cu Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Craiova, prilej cu care membrii filialei au obținut răspunsuri avizate la unele neclarități de la șeful Biroului de asistență contribuabili – AJFP Dolj, Viorel Ghencea.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

CECCAR Ialomița: Legislația muncii – nou și vechi

CECCAR Ialomița: Legislația muncii – nou și vechi

Filiala Ialomița a organizat, la 2 februarie, în colaborare cu ITM Ialomița, seminarul cu tema Legislația muncii – nou și vechi. Membrii filialei au discutat cu Aurelia State, șeful Serviciului evidența muncii – ITM Ialomița, detalii privind schimbările aduse în domeniul muncii de HG nr. 877/2016 pentru modificarea și completarea HG nr. 500/2011 privind registrul general de evidență a salariaților și pentru aplicarea unitară a unor dispoziții legale, despre introducerea în legislație a registrului special dedicat funcționarilor publici, precum și elementele ce trebuie avute în vedere la operarea detașărilor transnaționale.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

CECCAR Timiș: Ceremonia de depunere a jurământului

CECCAR Timiș: Ceremonia de depunere a jurământului

„Este interesant că, înainte de lege, profesionistul contabil și-a propus ca în tot ceea ce face să se sprijine pe deprinderile sale bazate pe o educație și o formare solide, departe de orice interese care l-ar face subiectiv, dar mai ales să acționeze cu moralitate în tot ceea ce întreprinde”, a menționat prof. univ. dr. Ovidiu Constantin Bunget, președintele CECCAR Timiș, cu ocazia ceremoniei de depunere a jurământului de către absolvenții examenului de aptitudini, sesiunea noiembrie 2016, festivitate organizată de filiala CECCAR.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Conferință ACCA: Contabilitatea bunurilor publice: urgențe legate de capitalul social și natural

ACCA găzduiește la Bruxelles, la 8 februarie, ediția de anul acesta a Dezbaterilor președintelui, scopul fiind de a promova un angajament eficient al strategiilor, investitorilor, proprietarilor, managerilor, întreprinderilor, specialiștilor în capitalul natural și al profesioniștilor contabili pentru soluționarea provocărilor și pentru definirea măsurilor ulterioare de încorporare a considerentelor de capital natural și social în luarea deciziilor de afaceri.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Curier legislativ

Noutăți fiscale la început de an: OUG nr. 84/2016, OUG nr. 3/2017 și Legea nr. 2/2017

CECCAR, Radu Ciobanu

Așa cum ne-am învățat deja din anii trecuți, și începutul de an 2017 vine cu modi­fi­cări importante în materie fiscală, aduse de Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 84/2016 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal, Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 3/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și Legea nr. 2/2017 pentru mo­dificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Au fost majorate plafoanele pentru publicarea restanțelor debitorilor pe site-ul ANAF

Nivelul plafoanelor sub care obligațiile fiscale restante ale contribuabililor persoane fizice și juridice nu fac obiectul publicării pe site-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală a fost majorat de ANAF, printr-un act normativ emis recent. Ordinul președintelui ANAF nr. 590/2017 pentru modificarea Procedurii de publicare a listelor debitorilor care înregistrează obligații fiscale restante, precum și cuantumul acestor obligații, aprobată prin Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 558/2016, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 87/31.01.2017 și a intrat în vigoare la data publicării.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Proiectul de ordin privind structura anului școlar 2017-2018, în consultare publică

Ministerul Educației Naționale a lansat în consultare publică, până la 24 februarie, proiectul ordinului de ministru privind structura anului școlar 2017-2018. Conform proiectului, anul școlar 2017-2018 va avea 36 de săptămâni de cursuri, însumând 174 de zile lucrătoare. Cursurile vor începe la 11 septembrie 2017 și se vor încheia la 22 iunie 2018.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Au fost aprobate Normele metodologice aferente facilităților de transport pentru elevi și studenți

Executivul a adoptat hotărârea pentru aprobarea Normelor metodologice privind acordarea facilităților de transport intern feroviar și cu metroul pentru elevi și studenți. Astfel, studenții români și străini înmatriculați la forme de învățământ cu frecvență – licență, master, doctorat – în instituțiile de învățământ superior acreditate din România beneficiază, de la 1 februarie 2017, de gratuitate la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanță sau rutele călătoriilor.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Direct de la sursă

Caietele tehnice ale Academiei de Științe și Tehnici Contabile și Financiare din Franța: cele mai recente publicații

Academia de Științe și Tehnici Contabile și Financiare din Franța a pus la dispoziție pe site-ul său, www.lacademie.info, 16 caiete tehnice, împreună cu alte 22 de publicații elaborate de grupele de lucru ale Academiei. Toate acestea pot fi accesate gratuit.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Stadiul implementării de către statele membre a noilor regulamente de audit ale UE – ianuarie 2017

La șase luni după termenul de implementare de către statele membre a noilor regulamente de audit ale UE, Accountancy Europe a emis un raport al stadiului acestui proces în 31 de state europene, inclusiv în cele 28 de state membre UE, analizând deciziile acestora din urmă și potențialele rezultate ale principalelor opțiuni legate de (...).

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Principalele „ingrediente” ale unei firme de contabilitate ideale

Într-o înregistrare recentă publicată pe Rețeaua de cunoștințe globale a IFAC, Daniel Hood, editor-șef al Accounting Today, vorbește despre cum putem organiza firma de contabilitate ideală în mediul de lucru actual. Potrivit domniei sale, „există numeroase caracteristici pe care trebuie să le aibă o firmă pentru a fi ideală”.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Au fost aprobate normele privind acordarea titlului de incubator de afaceri

Au fost aprobate, prin ordin al ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, normele de aplicare privind incubatoarele de afaceri, titlul de incubator care va fi acordat solicitanților, regulamentul de selectare și numire a administratorului incubatorului de afaceri, în cazul în care printre fondatori se află o autoritate publică, și constituirea Comisiei cu atribuții în domeniul incubatoarelor de afaceri.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

BNR menține dobânda-cheie la 1,75% pe an

În ședința din 7 februarie, Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României a hotărât următoarele: menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75% pe an; gestionarea adecvată a lichidității din sistemul bancar; păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei și în valută ale instituțiilor de credit.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Noul document de lucru publicat pe website-ul ECGI: Programul de răscumpărare a acțiunilor și diversitatea de gen

Institutul European pentru Guvernanță Corporativă (ECGI) a publicat recent un studiu care constată că diversitatea de gen în consiliile de administrație crește probabilitatea ca firmele să anunțe o răscumpărare a acțiunilor, iar rezultatele în exces pe termen lung sunt semnificativ mai ...

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Comisia Europeană lansează o consultare publică privind viitorul politicii agricole comune

Comisia Europeană (CE) a lansat prima fază a modernizării și simplificării politicii agricole comune (PAC) prin deschiderea unei consultări publice cu o durată de trei luni. Contribuțiile primite vor sprijini activitățile Comisiei pentru a defini prioritățile pentru viitor ale politicii agricole.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București a intrat într-o categorie superioară

Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București (AIHCB), cel mai mare din România, a înregistrat 10,98 milioane de pasageri în 2016, după o creștere cu 18,3% a tranzitului de pasageri pe aeroporturile Capitalei, a anunțat Compania Națională Aeroporturi București (CNAB), companie care administrează cele două aeroporturi din municipiu.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Semnal editorial

Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de aptitudini pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat – Ediția a IV-a, revizuită și adăugită

În vederea obținerii calității de expert contabil și de contabil autorizat, stagiarii CECCAR care s-au achitat de toate sarcinile privind efectuarea lucrărilor profesionale și pregătirea tehnică și deontologică trebuie să promoveze examenul de aptitudini. Prin acest examen național, CECCAR asigură accesul pe piața serviciilor contabile și conexe, fie în calitate de expert contabil, fie în calitate de contabil autorizat, doar al acelor specialiști care posedă un înalt nivel de competență profesională și conduită etică.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat – Ediția a V-a, revizuită

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România organizează anual examen de admitere la stagiu în vederea obținerii calității de expert contabil și de contabil autorizat, potrivit Regulamentului privind accesul la profesie, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 227 din 5 martie 2008. Ca urmare, CECCAR vine în întâmpinarea candidaților cu un instrument deosebit de util în procesul de pregătire, și anume Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Prim-plan decizional

Criteriile pentru condiționarea înregistrării în scopuri de TVA, în urma eliminării Formularului 088. Punctul de vedere al CECCAR

Criteriile pentru condiționarea înregistrării în scopuri de TVA au fost actualizate recent de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), ca urmare a eliminării Formularului 088. Ordinul președintelui ANAF nr. 605/2017 a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 93/01.02.2017 și vizează, ...

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Condiții de întocmire și depunere a situațiilor financiare anuale la unitățile teritoriale ale MFP, publicate în Monitorul Oficial

Condițiile de depunere la unitățile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice (MFP) a situațiilor financiare anuale, respectiv a raportărilor contabile anuale întocmite de operatorii economici au fost stabilite recent printr-un act normativ publicat în Monitorul Oficial.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Document

Raport privind situația macroeconomică pe anul 2017 și proiecția acesteia pe anii 2018-2020 (II)

Continuăm să publicăm fragmente din documentul care fundamentează proiectele de buget pentru anul 2017. Așa cum am relevat în numărul precedent, primul capitol al Raportului a fost consacrat unor aspecte de principiu reliefate pe fondul evoluțiilor economico-sociale la nivel regional, european și mondial. În cele ce urmează, vom reda următorul capitol din document.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Comentariul ediției

Investițiile și consumul, „concurenți” la creștere economică

Teodor Brateș

Nimic mai firesc decât o dezbatere pe tema factorilor creșterii economice în procesul de analiză și adoptare a proiectelor de buget pe anul în curs și a proiecției macroeconomice până la orizontul anului 2020. În fond, de la evoluția posibilă și probabilă a PIB se cuvine să se pornească în estimarea obiectivelor propuse în vederea anticipării ritmului de creștere a economiei.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Eveniment

Filmul românesc în 2017

Alexandra Rizea

Cronica săptămânii trecute a consemnat mai multe manifestări dedicate filmului românesc. De la câteva premiere până la desfășurarea Zilei Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică din București, asemenea evenimente s-au definit printr-o încărcătură ideatică deosebită.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Cariere. Drumul spre performanță

„Secretul” performanței: îmbinarea pasiunii cu rigorile profesiei, potențarea serviciilor prestate cu spiritul civic

„Secretul” performanței: îmbinarea pasiunii cu rigorile profesiei, potențarea serviciilor prestate cu spiritul civic

Interviu cu ec. Paul Șchiopu, expert contabil, membru al Filialei CECCAR Teleorman: „Am înființat, în 1995, împreună cu prietenul meu, Ilie Bolnavu, societatea de contabilitate și expertize contabile CONFI SERV. Avizul nostru de funcționare a fost emis de CECCAR între primele 1.200 de firme de acest tip.”

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

AUDIT SERV – Premiul „Firme de top ale anului 2016” în Topul local al celor mai bune societăți membre CECCAR, filiala Bihor

În cei peste 20 de ani de activitate în domeniul financiar-contabil, AUDIT SERV a reușit să acumuleze experiența și know-how-ul necesare pentru a putea oferi o paletă largă de servicii financiar-contabile, începând cu servicii de contabilitate primară și financiară și terminând cu servicii de reprezentare și consultanță fiscală.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor

Made in Romania – un proiect de promovare și îndrumare a companiilor, în primul rând a IMM-urilor, cu potențial de creștere

Bursa de Valori București (BVB) a lansat Made in Romania – liga celor 15 companii pentru creșterea economiei românești. Made in Romania este un proiect unic, organizat pentru prima dată în istoria pieței de capital românești, pentru a identifica și susține viitoarele motoare ale economiei locale sau din regiune. Proiectul este realizat împreună cu Grupul Financiar Banca Transilvania, Google, Mazars și NN.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Expertiza și auditul afacerilor

Aspecte conceptuale privind frauda fiscală

Sebastian Iuliu Gyuricza, Ronela Manuela Lascu, Mirabela Ancuța Gyuricza

Evaziunea fiscală este unul dintre fenomenele economico-sociale complexe de ma­ximă importanță cu care statele de astăzi se confruntă și ale cărui consecințe nedorite caută să le limiteze cât mai mult, eradicarea fiind practic imposibilă. Efectele eva­ziunii fiscale se repercutează direct asupra nivelurilor veniturilor fiscale, conduc la distorsiuni în mecanismul pieței și pot contribui la inechități sociale (mărirea lor) ca urmare a „accesului” și „înclinației” diferite la evaziune fiscală a contri­bua­­bililor.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Piața de capital

BVB: România va atrage miliarde de euro, odată promovată la statutul de piață emergentă

România este pe ultima sută de metri de a fi promovată la statutul de piață emergentă, o schimbare care va aduce fluxuri masive de capital în economia locală, au susținut reprezentanții pieței de capital prezenți la conferința Piața de capital din România – Următoarele dezvoltări capitale, eveniment organizat de Bursa de Valori București (BVB) și găzduit de Banca Națională a României (BNR).

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Fonduri europene

Ce puteți face pentru accesarea fondurilor nerambursabile

Detaliile necesare pentru efectuarea primului pas spre obținerea de fonduri europene pot fi găsite atât online, pe pagina Reprezentanței Comisiei Europene în țara noastră, cât și la Spațiul Public European (situat la parterul sediului Reprezentanței, din Strada Vasile Lascăr nr. 31). Există, de asemenea, și o pagină despre programele cu finanțare europeană și despre modul în care cei interesați pot participa la ele.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Breviar statistic

Rezervele valutare administrate de BNR, 34,518 miliarde de euro la 31 ianuarie 2017

Rezervele valutare la Banca Națională a României (BNR) erau, la 31 ianuarie 2017, de 34,518 miliarde de euro, față de 34,242 miliarde de euro la 31 decembrie 2016, potrivit datelor publicate de BNR. În cursul lunii ianuarie au avut loc următoarele operațiuni: intrări de 775 de milioane de euro, reprezentând alimentarea contului Comisiei Europene, modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice și altele; ieșiri de 499 de milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

ONRC: În 2016 au fost înființate peste o sută de mii de firme

În 2016, în România s-au înființat 105.982 de companii noi, în scădere cu 6,35% față de anul anterior, peste două treimi dintre entitățile nou-înregistrate fiind societăți cu răspundere limitată (SRL), arată statisticile publicate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), citate de News.ro.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Rata șomajului în formă ajustată sezonier, 5,5% în decembrie 2016

Rata șomajului în luna decembrie 2016 a fost de 5,5%, în scădere cu 0,2 puncte procentuale față de luna precedentă (5,7%), informează Institutul Național de Statistică (INS). Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 de ani) estimat pentru luna decembrie 2016 a fost de 507.000 de persoane, în scădere atât față de luna precedentă (521.000), cât și față de aceeași lună a anului anterior (616.000).

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Lumea în care trăim

Eurostat: Economia zonei euro a avansat mai rapid decât economia SUA în 2016, pentru prima oară după 2008

Economia zonei euro a avansat în 2016 cu 1,7%, depășind ritmul de 1,6% consemnat de economia Statelor Unite, pentru prima oară după criza din 2008, potrivit datelor publicate de biroul european de statistică Eurostat, transmite MarketWatch, citat de News.ro. În trimestrul patru, economia zonei euro a crescut cu 1,8% față de intervalul similar al anului trecut și cu 0,5% față de trimestrul trei.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Germania a devansat Marea Britanie, devenind cea mai atractivă piață de proprietăți comerciale din Europa

Germania a devansat Marea Britanie, devenind cea mai atractivă piață de proprietăți comerciale din Europa, evoluție care reflectă precauția investitorilor după votul britanicilor pentru ieșirea din Uniunea Europeană, transmite MarketWatch, preluat de News.ro. Marea Britanie a deținut poziția de lider în ultimii 10 ani.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Italia, singura țară din zona euro al cărei PIB pe locuitor a scăzut după adoptarea monedei unice

La aproape două decenii de la crearea monedei unice europene, Italia este singura țară dintre cele 19 state din zona euro unde PIB-ul pe cap de locuitor a scăzut, relatează Bloomberg, citat de News.ro. PIB-ul pe locuitor, calculat în termeni reali, s-a contractat cu 0,4% în ultimii 18 ani, potrivit calculelor Bloomberg realizate în baza datelor biroului european de statistică Eurostat din 2015 și estimărilor pentru 2016.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Publicații de specialitate

IFRS BV 2015, cele mai importante norme ale IASB, traduse în limba română

Standardele Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) 2015 reprezintă singura ediție oficială tipărită a textului consolidat al normelor autorizate ale IASB emise la 1 ianuarie 2015. Ediția amintită, publicată în două volume, este disponibilă la filialele CECCAR: Partea A (Cadrul general conceptual și dispoziții) cuprinde textul consolidat al Standardelor Internaționale de Raportare Financiară (IFRS), al Standardelor Internaționale de Contabilitate (IAS) și al Interpretărilor SIC și IFRIC; Partea B cuprinde documentele care însoțesc standardele, cum ar fi exemple ilustrative, îndrumări de implementare, baze pentru concluzii și opinii contrare.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Roza vânturilor

Expoziția Lipatti Between Worlds, la ICR Viena

Galeria ICR Viena prezintă, până la 28 februarie, expoziția Lipatti Between Worlds, care reunește fotografii alb-negru realizate de Dinu Lipatti, informează Institutul Cultural Român, printr-un comunicat. Proiectul, realizat de ICR Viena în colaborare cu Asociația Opus, cu sprijinul Școlii de Poetică Fotografică „Francisc Mraz” și al Radio România Muzical, face parte din seria manifestărilor organizate de ICR Viena în contextul în care în acest an se împlinește un secol de la nașterea celebrului pianist și compozitor.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Turneul Vladimir Cosma – 50 de ani de succes continuă în Franța și Elveția

Orchestra Română de Tineret va susține o serie de concerte, în perioada 9-14 februarie, în Franța și Elveția, potrivit unui anunț publicat pe site-ul orchestrei. Concertele sunt parte a turneului extraordinar Vladimir Cosma – 50 de ani de succes, menit să readucă în atenția publicului opera compozitorului și dirijorului român, care a marcat cinematografia franceză a anilor ’70.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017

Editura ICR lansează un album dedicat marelui cărturar Antim Ivireanul

Un volum dedicat operei tipografice a lui Antim Ivireanul va fi lansat miercuri, 22 februarie, la Biblioteca Academiei Române, anunță Institutul Cultural Român (ICR), într-un comunicat. Albumul Antim Ivireanul. Opera tipografică, apărut la Editura Institutului Cultural Român, va fi prezentat de coordonatorul lucrării, arhim. Policarp Chițulescu, directorul Bibliotecii Sfântului Sinod.

Nr. 4, 7-13 februarie 2017


Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.