• Ministerul Economiei

    Ministerul Economiei

    Priorităţi: România, şansa de a deveni hub energetic; valorificarea superioară a minereurilor; industria de apărare

  • Comisia Europeană

    Comisia Europeană

    Analiză de ţară pentru România. Limitele creşterii economice şi îmbunătăţirii calităţii vieţii

  • Banca Națională a României

    Banca Naţională a României

    Modificările cerinţelor de raportare contabilă anuală pentru instituţiile de credit, în dezbatere publică

  • Banca Mondială

    Banca Mondială

    Interes major faţă de Fondul Suveran Român de Dezvoltare
    şi Investiţii

  • Organizația Mondială a Comerțului

    Organizaţia Mondială a Comerţului

    A intrat în vigoare Acordul privind facilitarea comerţului. IMM-urile, principalii beneficiari

La început a fost cuvântul...

Maxim – maximum, minim – minimum

Cu toate că în numeroase cronici dedicate respectului față de limba română s-au semnalat erori repetate în folosirea unor adverbe și adjective, asistăm – în continuare – la „recidive” mai mult decât supărătoare. Exemple concludente în acest sens sunt cuvintele din titlul însemnărilor de față.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Document

MFP: În ianuarie 2017, excedent bugetar de 0,37% din PIB

Execuția bugetului general consolidat pe luna ianuarie 2017 s-a încheiat cu un excedent de 3 miliarde lei, respectiv 0,37% din PIB, față de 4,7 miliarde lei, respectiv 0,62% din PIB, înregistrat la aceeași dată a anului 2016, relevă datele publicate de Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Agenda CECCAR

Filiala CECCAR Dolj: Dezbateri pe teme de fiscalitate

Filiala CECCAR Dolj: Dezbateri pe teme de fiscalitate

Luni, 27 februarie, a avut loc la Craiova un seminar pe teme de fiscalitate, organizat de Filiala CECCAR Dolj. Seminarul a reunit peste 60 de experți contabili, contabili autorizați și stagiari, precum și reprezentanți ai instituțiilor publice din județ. Membrii filialei au avut ocazia să discute cu Viorel Ghencea, șeful Biroului asistență contribuabili – AJFP Dolj, aspecte tehnice și legislative referitoare la tema amintită.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Studiu IFAC: Rolul contabililor în reducerea corupției la nivel global

Profesioniștii contabili joacă un rol esențial și pozitiv în combaterea corupției la nivel mondial, se arată într-un studiu realizat recent de Federația Internațională a Contabililor (IFAC). Potrivit documentului Profesia contabilă – asumarea unui rol pozitiv în lupta anticorupție, acestora li se alătură alți factori-cheie din economia globală care reprezintă un sprijin pentru structuri puternice de guvernare.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Conferințele Academiei de Științe și Tehnici Contabile și Financiare din Paris

Academia de Științe și Tehnici Contabile și Financiare din Paris va organiza, în luna martie, două conferințe care se adresează profesioniștilor contabili și altor părți interesate. Primul eveniment, intitulat Toată actualitatea contabilă, este programat să se desfășoare la Paris, miercuri, 8 martie, de la ora 14.00.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

IAAER: Conferințe și ateliere de cercetare contabilă

Pe parcursul acestui an, IAAER (Asociația Internațională pentru Educație și Cercetare Contabilă) se va implica în organizarea mai multor conferințe și ateliere conexe menite să supună atenției publice subiecte de actualitate pentru educația și cercetarea contabilă.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Direct de la sursă

Conferința anuală globală a ACCA pentru sectorul public

În perioada 14-15 februarie, ACCA (Association of Chartered Certified Accountants) a organizat, în Africa de Sud, a 7-a conferință globală pentru sectorul public. Evenimentul, a cărui temă a fost Motoare ale schimbării, a reunit 150 de invitați din întreaga lume – funcții de conducere din guverne, reprezentanți ai organismelor de reglementare, agenții de sponsorizare și experți internaționali în managementul finanțelor sectorului public – care au avut ocazia de a face schimb de informații cu privire la cele mai bune practici în sectorul public.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Interviuri publicate recent pe Rețeaua globală de cunoștințe a IFAC

Tom Hood, director executiv al Asociației Contabililor Autorizați din Maryland și al Institutului de Educație în Afaceri, vorbește despre cei 5 pași pentru a deveni un contabil proactiv, într-un interviu publicat recent pe Rețeaua globală de cunoștințe a IFAC.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Alex Malley, directorul executiv al CPA Australia: „Standardele sunt importante, dar nu garantează o conduită etică”

În revista The Accountant Online a fost publicat recent un articol în care Alex Malley, directorul executiv al CPA Australia, vorbește despre etică și importanța acesteia pentru profesia contabilă. Articolul pornește de la ipoteza că orice profesie are nevoie de un cod etic care să-i responsabilizeze pe membrii săi pentru a o extrapola în domeniul contabilității, știut fiind că profesia contabilă poate afecta indivizi și întreprinderi din întreaga lume.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Banca Mondială – interes major față de Fondul Suveran Român de Dezvoltare și Investiții

Reprezentanții Ministerului Economiei și ai Băncii Mondiale au făcut recent o radiografie completă a situației actuale și a perspectivelor de ordin strategic în vederea stimulării proceselor pozitive în sfera politicilor investiționale din România. Analizele au vizat o mai bună înțelegere a priorităților Ministerului Economiei, potrivit calendarului de implementare a măsurilor prevăzute în Programul de Guvernare 2017-2020.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

ECOFIN: România susține măsurile de combatere a evaziunii fiscale

Ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, a susținut poziția României în cadrul Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN) la reuniunea din februarie a.c., consacrată, în principal, tematicii combaterii evaziunii fiscale.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Fructificarea șansei de transformare a României într-un hub energetic – prioritate a Ministerului Economiei

Premierul Sorin Grindeanu a participat la preluarea de către Mihai Tudose, a funcției de ministru al Economiei. Cu acest prilej, au fost identificate o serie de priorități pentru anul 2017, așa cum decurg ele din Programul guvernamental.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Proiect MCI: Grant de cercetare pentru olimpicii români

Ministrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, a inițiat Programul Grantul CDI Carol I, un grant de cercetare pentru olimpicii români. Nota de fundamentare privind crearea acestui program a fost aprobată în ședința Executivului, urmând ca, în perioada următoare, să fie elaborat proiectul de hotărâre de guvern pentru aprobarea programului.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Senatul Universității din București a decis creșterea mediei minime de admitere la studiile de masterat, de la 5 la 6

Senatul Universității din București a aprobat Metodologia organizării și desfășurării concursului de admitere 2017 pentru studii universitare de masterat. Admiterea la programele masterale se desfășoară în  sesiunea iulie-septembrie 2017, pe locuri finanțate de la buget și pe cele cu taxă, atât pentru învățământul cu frecvență, cât și pentru cel cu frecvență redusă.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Au fost aprobate Metodologia și calendarul de înscriere în învățământul primar pentru anul școlar 2017-2018

Ministerul Educației Naționale informează că prin Ordinul de ministru nr. 3.247/2017 au fost aprobate Metodologia și calendarul de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2017-2018. În clasa pregătitoare pot fi înscriși copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2017, inclusiv.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Majorări salariale pentru personalul nedidactic din învățământ

Personalul nedidactic din învățământ va beneficia de salarii mai mari începând cu luna februarie 2017, după ce Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență în acest sens. „Actul normativ va soluționa o serie de probleme apărute în salarizarea personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar, prin așezarea pe grilă, în funcție de vechime, a salariilor acestei categorii de personal”.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

121 milioane de lei pentru etapa din acest an a Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, obiectivele și finanțarea etapei a XVIII-a 2017 a Programului de realizare a Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor pentru perioada 2010-2024. Etapa din acest an a Programului va beneficia de fonduri în sumă de 121 milioane lei, din care 100 milioane de lei credite de angajament și 21 milioane de lei credite bugetare.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Ajutoare naționale tranzitorii și scheme de sprijin cuplat pentru sectorul zootehnic

Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, plafoanele alocate ajutoarelor naționale tranzitorii și schemelor de sprijin cuplat, în sectorul zootehnic, și a stabilit cuantumul acestora pentru anul de plată 2016. Acestea sunt mecanisme de susținere a producătorilor agricoli care se aplică în perioada ...

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Piața de capital

Viitorul cadru general european: legislație și finanțare

Cadre universitare și strategi s-au reunit la Universitatea din Oxford cu prilejul conferinței Viitorul cadru general pentru piețele de capital europene: legislație și finanțare, organizată de Universitatea din Oxford în parteneriat cu Universitatea Columbia și Institutul European pentru Guvernanța ...

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Lumea în care trăim

A intrat în vigoare Acordul OMC privind facilitarea comerțului. IMM-urile, principalii beneficiari

Săptămâna trecută a intrat în vigoare Acordul privind facilitarea comerțului (TFA) – cel mai important acord comercial multilateral încheiat de la înființarea Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), în 1995. Prin ratificările de la 22 februarie a.c. de către Ciad, Iordania, Oman și Rwanda, Acordul a atins pragul prestabilit de 110 membri ai OMC necesari pentru intrarea sa imediată în vigoare.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Publicații de specialitate

Ofertă specială, la început de primăvară, pentru IFRS 2015

Ofertă specială, la început de primăvară, pentru IFRS 2015

Primăvara aduce o ofertă specială pentru achiziționarea unui exemplar IFRS 2015, în limba română. Începând cu 1 martie, Standardele Internaționale de Raportare Financiară 2015 (2 volume) sunt disponibile la prețul promoțional de 180 lei, cu o reducere de 40 lei față de costul inițial (220 lei).

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Semnal editorial

Normele Internaționale de Contabilitate pentru Sectorul Public, ediția 2016, traduse și republicate de CECCAR

Normele Internaționale de Contabilitate pentru Sectorul Public, ediția 2016, traduse și republicate de CECCAR

În calitatea sa de organism care gestionează profesia contabilă din România, CECCAR se implică permanent în dezvoltarea profesională a membrilor săi, menținând în același timp un parteneriat strâns și constructiv cu toate părțile interesate, în special cu normalizatorul român și cu ...

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de aptitudini pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat – Ediția a IV-a, revizuită și adăugită

În vederea obținerii calității de expert contabil și de contabil autorizat, stagiarii CECCAR care s-au achitat de toate sarcinile privind efectuarea lucrărilor profesionale și pregătirea tehnică și deontologică trebuie să promoveze examenul de aptitudini. Prin acest examen național, CECCAR asigură accesul pe piața serviciilor contabile și conexe, fie în calitate de expert contabil, fie în calitate de contabil autorizat, doar al acelor specialiști care posedă un înalt nivel de competență profesională și conduită etică.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat – Ediția a V-a, revizuită

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România organizează anual examen de admitere la stagiu în vederea obținerii calității de expert contabil și de contabil autorizat, potrivit Regulamentului privind accesul la profesie, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 227 din 5 martie 2008. Ca urmare, CECCAR vine în întâmpinarea candidaților cu un instrument deosebit de util în procesul de pregătire, și anume Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Document

Raport privind situația macroeconomică pe anul 2017 și proiecția acesteia pe anii 2018-2020 (V)

Continuăm publicarea, pe capitole, a documentului elaborat de Guvern, prin Ministerul Finanțelor Publice (MFP), în vederea fundamentării bugetului general consolidat pentru anul 2017. Bugetul general centralizat al unităților administrativ-teritoriale (BGCUAT), estimat pe anul 2017, este rezultat din cumularea veniturilor și cheltuielilor bugetelor locale ale comunelor, orașelor, municipiilor (...). 

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Semestrul european 2017. Raport de țară pentru România: Potențialul neutilizat al forței de muncă limitează creșterea economică

Reforme vaste au fost lansate în 2016, însă potențialul neutilizat al forței de muncă limitează creșterea economică. Gradul de sărăcie este în scădere, dar inegalitatea veniturilor continuă să rămână ridicată. Măsurile necesare pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate sunt puse în practică, însă sistemul în sine este afectat de ineficiență, acces limitat și corupție. Furnizarea inegală a unei educații de calitate reduce potențialul capitalului uman.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Comentariul ediției

Balansul între posibil și probabil

Teodor Brateș

Fiecare zi, fiecare săptămână oferă numeroase argumente în sprijinul ideii că, în perioada actuală, s-au înmulțit dezbaterile consacrate unor teme de importanță majoră pentru economia noastră națională, cu impact direct și indirect asupra activității profesioniștilor contabili. Este adevărat, spațiul public a fost acaparat, în mare măsură, de teme care asigură creșterea ratingurilor posturilor de televiziune și radio, precum și ale presei print.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Eveniment

100 de ani de la inventarea fotografiei color

Alexandra Rizea

Între aniversările „rotunde” pe care lumea întreagă le marchează în 2017, un loc aparte îl ocupă împlinirea a 100 de ani de la inventarea fotografiei color. Este adevărat, cercetătorii de profil au descoperit că încă din anul 1861 un englez pe nume Thomas Sutton a izbutit să producă o fotografie color, dar în cazul său a fost vorba despre o tentativă episodică.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Cariere. Drumul spre performanță

„Prin punerea în valoare a potențialului creativ al membrilor noștri, conferim noi deschideri în exercitarea profesiei contabile”

„Prin punerea în valoare a potențialului creativ al membrilor noștri, conferim noi deschideri în exercitarea profesiei contabile”

Interviu cu conf. univ. dr. Cristian Drăgan, președintele Filialei CECCAR Dolj: „Pe scurt, sunt absolvent al specializării Contabilitate și informatică de gestiune, dobândită la Facultatea de Științe Economice a Universității din Craiova, actuala Facultate de Economie și Administrarea Afacerilor. Începând cu anul 1997, evoluția mea profesională în domeniul contabilității a fost indisolubil legată de mediul academic.”

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

PGS Business Developer – Premiul „Firme de top ale anului 2016” în Topul local al celor mai bune societăți membre CECCAR, filiala Constanța

Prezentă în București și Constanța, compania PGS Business Developer oferă servicii complete de contabilitate, la prețuri competitive, având la bază o experiență de peste 15 ani prin activitatea profesională a membrilor săi fondatori. Firma este membră a CECCAR încă din anul înființării sale.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Expertiza și auditul afacerilor

Fiscalitatea și contabilitatea transferului de active – partea I –

Marian Săcărin

Scopul acestui articol este acela de a prezenta aspecte fiscale și contabile referitoare la transferul de active, una dintre modalitățile de reorganizare a societăților prevăzute de Codul fiscal. Tratamentele contabile au în vedere atât societățile care aplică Ordi­nul ministrului finanțelor publice nr. 1.802/2014 pentru aprobarea Reglemen­tărilor contabile privind situațiile financiare anuale individuale și situațiile financiare anuale consolidate, cu modificările și completările ulterioare, cât și pe cele care aplică Ordi­nul ministrului finanțelor publice nr. 2.844/2016 pentru aprobarea Re­gle­mentărilor con­ta­bile conforme cu Standardele Internaționale de Raportare Fi­nan­ciară.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Curier legislativ

Proiect de modificare a Codului fiscal: majorarea plafonului de scutire pentru întreprinderile mici

Micile întreprinderi ar urma să beneficieze de majorarea plafonului de scutire până la care acestea pot efectua operațiuni fără obligația de a plăti TVA, potrivit unei inițiative legislative de modificare a Codului fiscal, depusă, săptămâna trecută, la Senat. Conform prevederilor proiectului normativ, plafonul pentru care se poate aplica regimul special de scutire pentru întreprinderile mici ar urma să fie majorat de la 220.000 lei (65.000 euro la cursul de schimb comunicat de BNR la data aderării) la 300.000 lei (88.500 euro – curs BNR la data aderării).

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Modificările cerințelor de raportare contabilă anuală pentru instituțiile de credit, în dezbatere publică

Pe site-ul Băncii Naționale a României (BNR) a fost pus în dezbatere publică, săptămâna trecută, un proiect de act normativ pentru modificarea reglementărilor referitoare la întocmirea raportării contabile anuale de către instituțiile de credit, pentru necesitățile de informații ale Ministerului Finanțelor Publice (MFP).

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Normele metodologice pentru programul Prima casă 2017, aprobate de Guvern

Programul Prima casă 2017 va avea alocat, conform strategiei, un plafon total de garantare de 2,67 miliarde de lei, din care 2,5 miliarde de lei reprezintă plafonul nou-alocat printr-o hotărâre de guvern, restul de 175,5 milioane de lei reprezentând diferența rămasă nealocată sau neutilizată din anul 2016.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor

Grupul Financiar Banca Transilvania a lansat BT Mic, o companie dedicată finanțării afacerilor mici

Grupul Financiar Banca Transilvania (BT) a lansat BT Mic, un start-up dedicat finanțării afacerilor mici. Prin BT Mic sunt acordate finanțări antreprenorilor care au o cifră de afaceri anuală de până la un milion de lei, indiferent de domeniul de activitate și de forma de organizare.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

POR: Dezbaterea publică a Ghidului solicitantului pentru incubatoarele de afaceri

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional (POR) a publicat săptămâna trecută, spre consultare publică, Ghidul solicitantului. Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul priorității de investiții 2.1. Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri – 2.1.B Incubatoare de afaceri.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Peste 74 de milioane de euro alocate temporar pentru programe destinate IMM-urilor și finanțate din fonduri europene

Guvernul a aprobat, prin hotărâre, alocarea temporară a sumei de 74,052 milioane de euro în scopul asigurării necesarului de finanțare, pentru luna februarie 2017, Autorității de Management pentru Programul Operațional Inițiative pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (POIIMM).

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Breviar statistic

BNR: Indicatori monetari – ianuarie 2017

Soldul creditului neguvernamental acordat de instituțiile de credit a scăzut în luna ianuarie 2017 cu 0,9% (-0,8% în termeni reali) față de luna decembrie 2016, până la nivelul de 218,007 miliarde lei, potrivit datelor publicate de Banca Națională a României (BNR). Creditul în lei s-a redus cu 0,6% (-0,4% în termeni reali), în timp ce creditul în valută exprimat în lei s-a diminuat cu 1,4% (exprimat în euro, a scăzut cu 0,5%).

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

INS: Numărul de locuri de muncă vacante a crescut cu 11% în ultimul trimestru din 2016

Numărul de locuri de muncă vacante din economie, un indicator al deficitului de forță de muncă la nivel național, a crescut în al patrulea trimestru al anului trecut cu 11% față de aceeași perioadă a anului anterior, la 60.700, chiar dacă a scăzut ușor față de trimestrul al treilea. Cele mai multe locuri de muncă vacante s-au înregistrat în administrația publică (4,01%) și în sănătate și în asistență socială, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS) și citate de News.ro.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Eurostat: Irlanda, România și Bulgaria, cele mai scăzute rate ale inflației anuale din UE în luna ianuarie

Irlanda, România și Bulgaria au înregistrat în ianuarie cele mai scăzute rate ale inflației anuale din Uniunea Europeană, de 0,2%, 0,3%, respectiv 0,4%, potrivit datelor publicate de biroul european de statistică Eurostat, preluate de News.ro. Datele Eurostat reflectă evoluția indicelui armonizat al prețurilor de consum din ianuarie față de aceeași lună a anului precedent.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Fonduri europene

Cinci pași simpli către finanțarea prin programul Orizont 2020

Programul multianual de finanțare a cercetării și inovării Orizont 2020 pune la dispoziția cercetătorilor europeni care își propun să dezvolte produse sau servicii inovatoare cu un impact pozitiv la nivel global o multitudine de oportunități de finanțare. Comisia Europeană (CE) a elaborat un ghid simplificat al aplicantului, cu ajutorul căruia cei interesați își pot pregăti mai bine propunerile de proiecte pentru finanțare.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Ghidul General al solicitantului pentru POR 2014-2020 a fost modificat

Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a publicat ordinul de modificare a Ghidului General al solicitantului pentru Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 ce conține condițiile generale pentru accesarea fondurilor în cadrul programului.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Guvernul facilitează condițiile de eligibilitate pentru plățile directe în agricultură din fonduri europene

Pentru asigurarea unui acces deplin și mai facil al fermierilor  români la schemele de plăți aferente PAC 2014-2020, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care modifică două acte normative. Este vorba despre modificarea și completarea OUG nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plăți care se aplică în agricultură în perioada 2015-2020 și despre modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societățile agricole și alte forme de asociere în agricultură.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Conectarea la era digitală

Studiu la nivel global: 83% dintre profesioniștii din domeniul financiar se declară adepți ai proceselor de dezvoltare a inteligenței artificiale

În pofida temerilor generale care pot varia de la pierderea locului de muncă la scenariile apocaliptice, profesioniștii din domeniul financiar salută dezvoltarea inteligenței artificiale, a automatizării și robotizării, conform unui studiu recent desfășurat de Chartered Institute of Management Accountants (CIMA), cea mai importantă și cea mai mare organizație mondială a profesioniștilor în contabilitatea de management.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

ANCOM: Consultare publică pentru identificarea unor zone fără acces la internet de mare viteză

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) supune consultării publice o listă cuprinzând 1.148 de localități (sate și orașe mici de până în 20.000 de locuitori) în scopul de a stabili care dintre acestea nu sunt încă acoperite de rețele de comunicații electronice în bandă largă de mare viteză.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Raport Kaspersky Lab: Aproape jumătate dintre atacurile de phishing blocate anul trecut au vizat datele financiare ale utilizatorilor

Aproape jumătate (47,5%) dintre atacurile de phishing blocate anul trecut au fost create pentru a fura banii utilizatorilor, în contextul unui avans al acestui tip de amenințare la nivel global, se arată într-un raport publicat de producătorul rus de soluții de securitate cibernetică Kaspersky Lab, informează News.ro.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017

Studiu: 46% dintre români se tem că cineva le poate controla telefoanele sau calculatoarele fără voia lor

Circa 46% dintre români se arată îngrijorați că un eventual atacator ar putea prelua oricând controlul dispozitivelor inteligente pe care le folosesc zilnic, ceea ce îi expune la furt de date personale, spionaj și intruziuni în viața privată, arată un studiu realizat în mediul urban de iSense Solutions, citat de News.ro.

Nr. 7, 28 feb. - 6 mar. 2017


Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.