La început a fost cuvântul...

Adaosul care diminuează și scăderea care adaugă

Există un principiu al lui Gauss formulat în cea mai succintă manieră posibilă: „Maximum de idei în minimum de cuvinte”. Reamintim celebra remarcă în continuarea constatărilor referitoare la cuvintele perechi „maxim-maximum” și „minim-minimum”. Astfel, ne este dat să auzim mai tot timpul formulări care conțin cuvinte inutile și altele care devin neinteligibile prin excesul de concizie. Și acum, câteva exemple în temă.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Prim-plan decizional

MFP pune în dezbatere publică Normele de aplicare a unor acte normative de modificare și completare a Codului fiscal

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a anunțat lansarea în dezbatere publică a Normelor de aplicare a unor acte normative de modificare și completare a Codului fiscal. Proiectul are ca scop clarificarea măsurilor introduse prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 84/2016 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul financiar-fiscal și prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 3/2017 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Agenda CECCAR

CECCAR Galați: Eveniment dedicat Zilei Internaționale a Femeii

CECCAR Galați: Eveniment dedicat Zilei Internaționale a Femeii

Vineri, 3 martie a.c., la sediul Filialei CECCAR Galați a avut loc un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Femeii. Peste 50 de doamne au fost prezente în sala care a „înflorit” odată cu zâmbetele lor. Coordonatorii evenimentului au fost Elena Ecaterina Chivu, președintele filialei Galați, și Laurențiu Valeriu Onose, directorul executiv al filialei.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

CECCAR Constanța: Masă rotundă cu reprezentanți ai DGRFP Galați

CECCAR Constanța: Masă rotundă cu reprezentanți ai DGRFP Galați

La sfârșitul lunii februarie, aproximativ o sută de profesioniști contabili din Constanța au participat la masa rotundă organizată de filiala CECCAR, ocazie cu care reprezentanți ai Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice (DGRFP) Galați au prezentat subiecte de interes.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

CECCAR Bacău: Seminar în colaborare cu ITM

Sala de cursuri „Ion Ionescu de la Brad”, din incinta Filialei CECCAR Bacău, a găzduit, la 28 februarie, seminarul cu tema Promovarea îmbunătățirii securității și sănătății în munca lucrătorilor și angajatorilor din întreprinderile mici și mijlocii care au ca obiect principal de activitate efectuarea misiunilor de contabilitate, audit și consultanță în domeniul fiscal.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Curier legislativ

Legislație comentată

CECCAR, Radu Ciobanu

Sursa: Ordinul ministrului comunicațiilor și pentru societatea informațională, al minis­tru­lui educației naționale și cercetării științifice, al ministrului muncii, familiei, protecției sociale și persoanelor vârstnice și al ministrului finanțelor publice nr. 872/5.932/2.284/ 2.903 din 1 noiembrie 2016 privind încadrarea în activitatea de creație de programe pentru calculator, publicat în Monitorul Oficial nr. 22/09.01.2017 

Nr. 8, 7-13 martie 2017

ASF: Entitățile care activează în sistemul de pensii private trebuie să introducă în raportul administratorilor o declarație nefinanciară

Normele contabile conforme cu directivele europene aplicabile sistemului de pensii private au fost modificate recent de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în sensul completării dispozițiilor aplicabile entităților care își desfășoară activitatea în acest domeniu cu noile reglementări europene, respectiv Directiva 2014/95/UE. 

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Un nou cadru legislativ privind detașarea salariaților în cazul prestării de servicii transnaționale

Camera Deputaților a adoptat recent un proiect de lege ce instituie un set comun de dispoziții, măsuri și mecanisme de control, aplicabile pe teritoriul României detașării salariaților în cadrul prestării de servicii transnaționale. Proiectul normativ, adoptat de Senat anul trecut, urmează să fie înaintat președintelui României pentru promulgare și stabilește inclusiv măsurile de prevenire și sancționare a oricărui abuz. 

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Direct de la sursă

Accountancy Europe: Viitorul profesiei și noua imagine a organismului profesional european

Interviu cu Olivier Boutellis, CEO, și Laura Buijs, Senior Manager pentru Comunicații. Olivier Boutellis, director executiv al Accountancy Europe, și Laura Buijs, Senior Manager pentru Comunicații, ne împărtășesc opiniile lor despre viitorul profesiei contabile din Europa și despre transformările pe care le face organismul profesional european – fosta Federație a Contabililor Europeni (FEE), pentru a reprezenta peste un milion de contabili din întreaga Europă.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Răspunsurile Accountancy Europe la consultările Comisiei Europene

În luna februarie, Accountancy Europe a răspuns la consultarea publică a Comisiei Europene, Descurajarea utilizării schemelor de planificare fiscală agresivă de către consultanți și intermediari. Scrisoarea de intenție și răspunsul la consultarea publică privind intermediarii fiscali pot fi consultate pe site-ul Accountancy Europe.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Documente de lucru ale ECGI din seriile Finanțe și Drept

În cadrul parteneriatului cu Rețeaua pentru Cercetare în Științe Sociale (SSRN), Institutul European pentru Guvernanța Corporativă (ECGI) publică documente de lucru din seriile Finanțe și Drept, principalul obiectiv al acestora fiind de a promova lucrări de cercetare pe teme conexe guvernanței corporative, ai căror autori sau coautori sunt membri ai grupului de cercetare al ECGI.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

ANAF a colectat circa 32 de miliarde de lei, în primele două luni ale anului

Situația încasărilor bugetare a fost analizată în cursul săptămânii trecute cu prilejul unei întâlniri dintre prim-ministrul României, Sorin Grindeanu, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, și președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Bogdan-Nicolae Stan.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

MFP va lua măsuri de ajustare bugetară, în caz de deviere de la ținta de deficit

Întrucât au apărut informații contradictorii referitoare la dialogul dintre autoritățile de la București și cele de la Bruxelles privind unele aspecte ale politicii fiscal-bugetare, agenția News.ro a solicitat un răspuns oficial pe această temă de la Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Eurobarometru: 52% dintre români au încredere în UE

La 10 ani de la aderare, încrederea românilor în Uniunea Europeană continuă să fie peste media europeană (52% vs 36%), ea scăzând însă semnificativ față de momentul aderării, când înregistra o cotă de 65%. Totodată, românii își păstrează viziunea mult mai optimistă decât media (67% vs 50%) asupra viitorului Europei, chiar dacă și aceasta a consemnat o scădere, dar nu la fel de dramatică, față de momentul aderării, când înregistra un nivel de 75% (față de 69%, media europeană).

Nr. 8, 7-13 martie 2017

România va contribui, alături de OECD, la elaborarea măsurilor privind combaterea erodării bazei de impozitare și transferul profiturilor

România se va alătura țărilor și jurisdicțiilor care lucrează cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) și cu membrii G20 la dezvoltarea standardelor Proiectului BEPS (Erodarea bazei de impozitare și transferul profiturilor) și la monitorizarea implementării acestui pachet, care urmează să fie aplicat și în țara noastră, ținând cont de particularitățile de dezvoltare.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

România și Serbia vor colabora pentru construcția autostrăzii Timișoara-Pančevo

România și Serbia vor colabora pentru punerea în aplicare a studiului de fezabilitate privind planificarea și proiectarea unui nou drum rutier de mare viteză între Timișoara și Pančevo. În acest sens, Guvernul a aprobat un Memorandum privind negocierea și semnarea unui Protocol de cooperare între Guvernul României și Guvernul Republicii Serbia.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Cursurile anului școlar 2017-2018 vor începe luni, 11 septembrie 2017

Ministrul Educației Naționale, Pavel Năstase, a aprobat, prin ordin, structura anului școlar 2017-2018. Potrivit documentului, cursurile noului an școlar încep luni, 11 septembrie, și însumează 167 de zile lucrătoare (35 de săptămâni). Structura anului școlar cuprinde semestrul I (11 septembrie 2017 – 2 februarie 2018) și semestrul al II-lea (12 februarie 2018 – 15 iunie 2018).

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Bilete de tratament balnear pentru anul 2017

Guvernul a stabilit, prin hotărâre, atât numărul biletelor de tratament balnear acordate prin unitățile de profil care aparțin Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), pentru anul 2017, cât și faptul că, pe lângă acestea, se vor contracta locuri la tratament balnear și cu alți operatori economici interesați.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Lumea în care trăim

CE a publicat Indicele competitivității regionale din 2016

Comisia Europeană (CE) a publicat cea de-a treia ediție a Indicelui competitivității regionale pentru 263 de regiuni ale UE – un studiu care furnizează regiunilor informații utile pentru a-și stimula performanța economică. Competitivitatea regională reprezintă capacitatea unei regiuni de a oferi un mediu atrăgător și durabil pentru ca întreprinderile și rezidenții să poată trăi și să își poată desfășura activitatea acolo.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Rețelele europene de referință: soluții transfrontaliere pentru bolile rare

Rețelele europene de referință (RER), platforme unice și inovatoare de cooperare transfrontalieră între specialiști pentru diagnosticarea și tratarea unor boli complexe rare sau cu incidență redusă, au devenit funcționale de la începutul lunii martie. „24 de RER tematice, care vor reuni peste 900 de unități sanitare foarte specializate din 26 de țări, vor colabora într-o mare varietate de domenii, de la afecțiuni osoase până la boli hematologice, de la cancerul pediatric până la imunodeficiență”.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Deloitte: România, pe primul loc în Europa Centrală și de Est la vânzarea creditelor neperformante

România a ocupat primul loc în Europa Centrală și de Est la vânzarea de portofolii de credite neperformante (NPL), cu tranzacții încheiate în valoare de 3,5 miliarde euro în 2015 și 2016, arată raportul anual Deloitte NPL Study. „Europa Centrală și de Est a beneficiat de un interes crescut al investitorilor și de o activitate bancară mai intensă datorită îmbunătățirii condițiilor economice și creșterii provizioanelor în câteva țări din regiune ca urmare a exercițiului de evaluare a calității activelor (AQR).

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Semnal editorial

Normele Internaționale de Contabilitate pentru Sectorul Public, ediția 2016, traduse și republicate de CECCAR

Normele Internaționale de Contabilitate pentru Sectorul Public, ediția 2016, traduse și republicate de CECCAR

În calitatea sa de organism care gestionează profesia contabilă din România, CECCAR se implică permanent în dezvoltarea profesională a membrilor săi, menținând în același timp un parteneriat strâns și constructiv cu toate părțile interesate, în special cu normalizatorul român și cu ...

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de aptitudini pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat – Ediția a IV-a, revizuită și adăugită

În vederea obținerii calității de expert contabil și de contabil autorizat, stagiarii CECCAR care s-au achitat de toate sarcinile privind efectuarea lucrărilor profesionale și pregătirea tehnică și deontologică trebuie să promoveze examenul de aptitudini. Prin acest examen național, CECCAR asigură accesul pe piața serviciilor contabile și conexe, fie în calitate de expert contabil, fie în calitate de contabil autorizat, doar al acelor specialiști care posedă un înalt nivel de competență profesională și conduită etică.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat – Ediția a V-a, revizuită

Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România organizează anual examen de admitere la stagiu în vederea obținerii calității de expert contabil și de contabil autorizat, potrivit Regulamentului privind accesul la profesie, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 227 din 5 martie 2008. Ca urmare, CECCAR vine în întâmpinarea candidaților cu un instrument deosebit de util în procesul de pregătire, și anume Ghid pentru pregătirea candidaților la examenul de acces la stagiul pentru obținerea calității de expert contabil și de contabil autorizat.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Document

Cartea albă privind viitorul Europei: Cinci scenarii ale modului în care Europa ar putea evolua până în 2025

Comisia Europeană (CE) a prezentat săptămâna trecută o Carte albă privind viitorul Europei, care reprezintă contribuția Comisiei la summitul de la Roma din 25 martie 2017. „În acest moment în care ne pregătim să marcăm cea de-a 60-a aniversare a UE, putem număra printre realizările noastre șapte decenii de pace și o Uniune extinsă, în care 500 de milioane de cetățeni trăiesc în libertate într-una dintre cele mai prospere economii.”

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Raport privind situația macroeconomică pe anul 2017 și proiecția acesteia pe anii 2018-2020 (VI)

Continuăm publicarea, pe capitole, a documentului elaborat de Guvern, prin Ministerul Finanțelor Publice (MFP), în vederea fundamentării bugetului general consolidat pentru anul 2017. Datoria guvernamentală, conform metodologiei UE, s-a situat la sfârșitul anului 2015 la un nivel de 37,9% din PIB, net inferior plafonului de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastricht.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Comentariul ediției

Din perspectiva actualității. Evoluțiile macro și deciziile micro

Teodor Brateș

În prezent, cel puțin trei elemente de interes major din sfera macroeconomică fac obiectul unor comentarii și analize care, în mod firesc, îi preocupă și pe profesioniștii contabili. Conexiunile obiective dintre micro și macroeconomie impun o urmărire permanentă a evoluțiilor specifice deoarece – în calitatea lor de participanți la fundamentarea actelor decizionale ale clienților – experții contabili și contabilii autorizați acționează în cunoștință de cauză, inclusiv pe baza documentării sistematice, neîntrerupte, asupra a tot ceea ce influențează și poate influența rezultatele fiecărei entități economico-sociale.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Eveniment

De la Premiile Oscar la distincțiile DaKINO

Alexandra Rizea

S-au publicat atât de multe comentarii referitoare la gafele de la cea mai recentă Gală a Premiilor Oscar încât s-a ajuns, cu siguranță, la o anumită saturație. Așa că nu voi trata acest subiect, deși mereu i se descoperă „noi înțelesuri”. Ceea ce merită, cred, să se consemneze este o informație mai puțin mediatizată: Premiul Oscar pentru cele mai bune efecte vizuale a fost acordat peliculei The Jungle Book (Cartea junglei).

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Cariere. Drumul spre performanță

„Am încercat să fac totdeauna tot ceea ce mi-a stat în putință”

„Am încercat să fac totdeauna tot ceea ce mi-a stat în putință”

Interviu cu Carmen Moraru, președintele Filialei CECCAR Vaslui: „Vă mulțumesc pentru invitația pe care mi-ați adresat-o de a vă acorda un interviu și voi încerca să răspund cât mai... aplicat. Încep prin a sublinia că prima mea profesie a fost cea de inginer. În 1989 am absolvit Institutul Politehnic «Gheorghe Asachi» din Iași, Facultatea de Mecanică. Experiența acumulată mi-a oferit deschiderea necesară pentru cunoașterea și înțelegerea a ceea ce înseamnă economia reală, cu toate dificultățile provocate de perioada de tranziție.”

Nr. 8, 7-13 martie 2017

A&C ASSOCIATED SRL – Premiul „Firme de top ale anului 2016” în Topul local al celor mai bune societăți membre CECCAR, filiala Covasna

A&C ASSOCIATED este o firmă de contabilitate, consultanță fiscală și financiară care oferă servicii integrate în domeniul contabilității, taxelor, litigiilor fiscale, consultanței fiscale și reprezentării legale, auditului intern, auditului financiar ori analizei de risc.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Expertiza și auditul afacerilor

Situații de anulare și redobândire a codului de înregistrare în scopuri de TVA și efectele acestora – partea a II-a –

Dumitru Macedon Motrea, Lucian Cernușca

Articolul urmărește să pună în evidență o serie de aspecte teoretice și practice privind anularea și redobândirea codului de înregistrare în scopuri de TVA pentru contribua­bilii activi fiscal, precum și efectele acestor situații. S-au constatat în practică situații în care unii contribuabili și-au pierdut codul de înre­­gistrare în scopuri de TVA, clienții lor fiind puși în dificultate în cazul desfă­șu­rării de tranzacții cu aceștia.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor

Oportunități de finanțare pentru IMM-urile din sectoarele culturale și creative

Fondul European de Investiții și Libra Internet Bank au semnat primul acord de garantare din România susținut de noul Mecanism de Garantare pentru Sectoarele Culturale și Creative din cadrul programului Europa creativă al Uniunii Europene. Sprijinul UE va permite ca Libra Internet Bank să se concentreze asupra unui nou sector și să dezvolte un nou produs de finanțare pentru a susține un portofoliu de 45 milioane lei (aproximativ 10 milioane euro) de împrumuturi către companii în următorii doi ani.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

BVB lansează prima ediție a Bucharest Entrepreneurship Forum la 4 aprilie

Bursa de Valori București (BVB) organizează prima ediție a Bucharest Entrepreneurship Forum la 4 aprilie 2017. Acțiunea are la bază – potrivit reprezentanților BVB – succesul și interesul ridicat pe care antreprenorii români l-au arătat față de proiectul Made in Romania.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Breviar statistic

INS confirmă că economia României a crescut cu 4,8% în 2016

Institutul Național de Statistică (INS) a confirmat, marți, 7 martie, estimările publicate la jumătatea lunii februarie privind creșterea produsului intern brut (PIB) din trimestrul al patrulea și din întregul an 2016 și a furnizat detalii legate de contribuția ramurilor la avansul economiei, care arată că sectorul IT-comunicații și serviciile au susținut cel mai mult creșterea anul trecut.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

BNR: Rezervele internaționale ale României, 38,435 miliarde euro la 28 februarie 2017

Rezervele valutare la Banca Națională a României (BNR) se situau, la 28 februarie a.c., la nivelul de 34,495 miliarde euro, față de 34,518 miliarde euro la 31 ianuarie 2017, potrivit datelor publicate de BNR. În cursul lunii au avut loc următoarele operațiuni: intrări de 405 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor Publice și altele.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Rata șomajului în formă ajustată sezonier, 5,4% în ianuarie

Rata șomajului în luna ianuarie 2017 a fost de 5,4%, în scădere cu 0,1 puncte procentuale față de luna precedentă (5,5%), potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS). Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 de ani), estimat pentru luna ianuarie din anul 2017, a fost de 488.000, în scădere atât față de luna anterioară (493.000), cât și față de aceeași lună a anului 2016 (582.000).

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Eurostat: România consumă cu 44% mai puțină energie decât în 1990

România a consumat în anul 2015 (ultimul evaluat) energie echivalentă cu 32,4 milioane tone de țiței, 74% din total fiind reprezentată de energia pe bază de combustibili fosili, potrivit unei informații publicate pe site-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România. Datele indică o scădere cu 44% a volumului, în comparație cu anul 1990, când țara noastră a consumat echivalentul a nu mai puțin de 58,1 milioane tone de țiței. 

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Piața de capital

Raport CE: Barierele naționale în fața liberei circulații a capitalului

Comisia Europeană a publicat la sfârșitul lunii februarie un raport despre „barierele naționale în fața liberei circulații a capitalului”, un raport mult așteptat ce fusese deja anunțat în Planul de acțiune al Uniunii piețelor de capital din septembrie 2015. Raportul a fost elaborat de un grup de experți format din reprezentanți ai statelor membre.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Fonduri europene

Metodologia pentru scrisorile de intenție în vederea accesării fondurilor disponibile în cadrul Axei Prioritare 1 a Programului Operațional Regional 2014-2020

Agențiile pentru Dezvoltare Regională, în calitate de Organisme Intermediare (OI) pentru implementarea Axei Prioritare 1 a POR 2014-2020, au lansat metodologia pentru scrisoarea de intenție, în vederea identificării expresiilor de interes din partea potențialilor beneficiari, respectiv entitățile de inovare și transfer tehnologic și parcurile științifice și tehnologice, care intenționează să aplice pentru finanțare în cadrul programului.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Conectarea la era digitală

Bucharest Technology Week 2017

A doua ediție a Bucharest Technology Week este programată să aibă loc în perioada 22-28 mai în Capitală, informează un comunicat al organizatorilorEvenimentul este organizat de Universum Events și reunește companii, oameni de afaceri și specialiști din diverse domenii pentru o săptămână de evenimente, de la conferințe de business până la expoziții și întâlniri restrânse.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Studiu Mastercard: Inteligența artificială, realitatea virtuală și dispozitivele portabile captează atenția social media pe plan mondial

Cel de-al 5-lea studiu anual Mastercard despre plățile digitale evidențiază interesul tot mai crescut al consumatorilor pentru tehnologiile de ultimă oră în domeniul plăților. Analiza relevă că portofelele digitale continuă să fie în topul discuțiilor despre plăți într-un ritm copleșitor (75%), în timp ce subiectele legate de realitatea virtuală contribuie cel mai mult la un sentiment pozitiv (92%), deoarece consumatorii își imaginează că vor putea finaliza în viitor tranzacții cu o simplă încuviințare din cap.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Roza vânturilor

8 Martie, prilej de sărbătoare pentru femeile de pretutindeni. Figuri emblematice în istoria României

8 Martie reprezintă, cum bine se știe, o sărbătoare a femeilor de pretutindeni, a diversității culturale. În semn de recunoaștere a personalităților feminine care au contribuit la evoluția societății românești, care au îndrăznit să țintească mai sus decât le-au permis vremurile și contextul social în care au trăit, am făcut o selecție a unor doamne reprezentative care și-au înscris numele în paginile îngălbenite ale istoriei.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Expoziția Mărturii fotografice ale cutremurului din 4 martie 1977, la Palatul Suțu

La împlinirea a 40 de ani de la cutremurul din 1977, Muzeul Municipiului București invită publicul la o expoziție cu imagini-mărturii ale tragicului eveniment. Expoziția Mărturii fotografice ale cutremurului din 4 martie 1977, găzduită de Palatul Șuțu, prezintă efectele devastatoare ale celui mai distructiv seism de pe teritoriul României din secolul al XX-lea, ale cărui efecte s-au resimțit și în țările vecine, precum Serbia, Bulgaria și Ungaria, dar și în alte state din centrul și sudul Europei.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Șase fotografi români, pe lista scurtă la Sony World Photography Awards

Șase fotografi români, Adi Bulboacă, Ioana Moldovan, Radu Dumitrescu, Alex Andrieși, Sorin Rechitan și Rareș Taciu, au fost selectați pe lista scurtă la cea mai mare competiție de fotografie din lume, Sony World Photography Awards, relatează News.ro. Sony World Photography Awards, aflată la a zecea ediție, este organizată de World Photography Organisation, o platformă globală prezentă în peste 180 de țări.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Cloșca cu puii de aur, brățările dacice și alte obiecte de tezaur, expuse la Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad

Muzeul „Vasile Pârvan” din Bârlad găzduiește, până la 23 aprilie, expoziția Aurul și argintul antic al României, ce cuprinde peste 1.000 de piese de patrimoniu din metale prețioase. Inițiativă a Muzeului Național de Istorie a României, care a demarat acest proiect în anul 2013, expoziția reunește cele mai reprezentative piese din tezaurul țării noastre.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Festivalul Țăndărică Altfel, la a treia ediție

Zilele acestea, Teatrul Țăndărică din Capitală organizează festivalul Țăndărică Altfel, ce își propune să prezinte publicului tânăr o serie de concepte din lumea contemporană într-un mod inedit. Evenimentul, care se desfășoară până la 31 martie, se află la a treia ediție și cuprinde spectacole dedicate copiilor, ateliere de lucru, prezentări informative și alte activități menite să-i introducă pe micii spectatori în culisele artei teatrale.

Nr. 8, 7-13 martie 2017

Publicații de specialitate

Ofertă specială, la început de primăvară, pentru IFRS 2015

Ofertă specială, la început de primăvară, pentru IFRS 2015

Primăvara aduce o ofertă specială pentru achiziționarea unui exemplar IFRS 2015, în limba română. Începând cu 1 martie, Standardele Internaționale de Raportare Financiară 2015 (2 volume) sunt disponibile la prețul promoțional de 180 lei, cu o reducere de 40 lei față de costul inițial (220 lei).

Nr. 8, 7-13 martie 2017


Site-ul ceccarbusinessmagazine.ro folosește cookie-uri pentru analiza traficului și pentru îmbunătățirea experienței de navigare. Sunt incluse aici și cookie-urile companiilor/serviciilor terțe plasate pe acest site (Google Analytics, Facebook, Twitter, Disqus). Continuând să utilizezi acest website, ești de acord cu stocarea tuturor cookie-urilor pe acest device.