Rezervele valutare administrate de BNR s-au diminuat cu 1,2 miliarde de euro în februarie
Numărul 8, 2-8 mar. 2022 » Breviar statistic
Rezervele valutare administrate de Banca Națională a României (BNR) se situau, la 28 februarie, la nivelul de 41,877 miliarde euro, față de 43,106 miliarde euro la 31 ianuarie 2022, potrivit datelor publicate de banca centrală. În cursul lunii februarie au avut loc următoarele operațiuni: ▪ intrări de 3,228 miliarde euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; alimentarea conturilor Ministerului Finanțelor (inclusiv sumele rezultate din emisiunile unor euroobligațiuni ale Ministerului Finanțelor în valoare nominală totală de 2,5 miliarde euro); alimentarea contului Comisiei Europene și altele; ▪ ieșiri de 4,457 miliarde euro, reprezentând: modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit la BNR; plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (inclusiv rambursarea emisiunii de obligațiuni denominată în dolari americani a Ministerului Finanțelor în sumă de aproximativ 2,087 miliarde dolari americani) și altele.
Nivelul rezervei de aur s-a menținut la 103,6 tone. În condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 5,671 miliarde euro.
Rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 28 februarie 2022 au fost de 47,548 miliarde euro, față de 48,451 miliarde euro la 31 ianuarie 2022.
Plățile scadente în luna martie 2022 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanțelor, însumează circa 111 milioane euro.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național