România a avut în aprilie cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din UE
Telex » Știri 20 iunie 2019
Lucrările de construcţii în România au înregistrat o creştere de 6,2% în luna aprilie 2019, comparativ cu martie 2019, acesta fiind cel mai mare avans în rândul statelor membre UE, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres. Comparativ, în zona euro, lucrările de construcţii au scăzut cu 0,8% de la o lună la alta, iar la nivelul UE au înregistrat o scădere de 0,6%. În rândul statelor membre UE, lucrările de construcţii au înregistrat cele mai mari creşteri în România (6,2%), Belgia (1,8%) şi Spania (1,6%) iar cele mai semnificative scăderi au fost consemnate în Slovenia (-7,4%), Ungaria (-3,8%) şi Franţa (-2,3%).
România se situează printre statele membre UE care au înregistrat cele mai mari creşteri ale lucrărilor de construcţii şi în ritm anual, cu un avans de 31,2% în aprilie 2019, comparativ cu aceeaşi lună din 2018, fiind devansată doar de Ungaria, unde lucrările de construcţii au crescut cu 40,1% comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut. În Uniunea Europeană lucrările de construcţii au crescut cu 4,5% în ritm anual, în timp ce în zona euro a fost înregistrat un avans de 3,9%.
Conform datelor prezentate anterior de Institutul Naţional de Statistică, în România, în luna aprilie 2019 faţă de luna precedentă, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 9%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,2%. Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 33,4%, respectiv cu 25,5%.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice