România a beneficiat de intrări de fonduri de pe urma transferurilor personale de trei miliarde de euro, în 2018
Telex » Știri 13 noiembrie 2019
Sumele de bani trimise de rezidenţii din UE către ţări din afara Uniunii Europene, denumite transferuri personale, s-au ridicat la 35,6 miliarde de euro în 2018, în creştere comparativ cu 32,6 miliarde de euro în anul anterior, în timp ce intrările în UE au totalizat 10,9 miliarde de euro, un nivel similar cu cel din 2017, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres. Acest rezultat a dus la un sold negativ pentru Uniunea Europeană, de minus 24,6 miliarde de euro, în comparaţie cu restul lumii.
Cea mai mare parte a transferurilor personale constau în fluxuri de bani trimise de migranţi în ţările lor de origine.
Anul trecut, statele membre care au înregistrat cele mai mari intrări de fonduri de pe urma transferurilor personale au fost Portugalia (3,6 miliarde de euro), România (3 miliarde de euro), Polonia (2,9 miliarde de euro), Marea Britanie (2,3 miliarde de euro) şi Italia (2 miliarde de euro). În consecinţă, Portugalia (cu 3,1 miliarde de euro proveniţi din interiorul UE), România (cu aproape 2,7 miliarde de euro din UE) şi Polonia (2,5 miliarde de euro) se situează în topul statelor care au înregistrat cele mai mari surplusuri de pe urma transferurilor personale de fonduri, în 2018.
În cazul ţării noastre, intrările de fonduri de pe urma transferurilor personale s-au ridicat anul trecut la 2,977 miliarde euro, dintre care 2,661 miliarde euro din interiorul UE şi 316 milioane euro din afara UE, în timp ce ieşirile au fost de 263 milioane euro, dintre care 172 milioane euro au mers în interiorul UE şi 91 milioane euro în afara UE.
În rândul statelor membre, cele mai mari ieşiri de transferuri personale în 2018 s-au înregistrat în Franţa (11,4 miliarde euro), Spania (7,7 miliarde euro), Marea Britanie (7 miliarde euro), Italia (6,5 miliarde euro) şi Germania (5,2 miliarde euro). De asemenea, ţările membre care au înregistrat cele mai mari deficite de pe urma transferurilor personale de fonduri sunt Franţa, cu un deficit de 10,5 miliarde euro, urmată de Germania - 5,1 miliarde euro, Marea Britanie - 4,7 miliarde euro şi Italia - 4,5 miliarde euro.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile