România a depășit Franța în ceea ce privește reciclarea deșeurilor de ambalaje din plastic
Numărul 42, 26 oct. - 1 nov. 2022 » Roza vânturilor
Fiecare persoană din Uniunea Europeană a generat, în medie, 34,6 kilograme de deșeuri de ambalaje din plastic în 2020, iar din această cantitate doar 13 kilograme (sau 38%) au fost reciclate, arată datele publicate de Eurostat, citate de Agerpres. În rândul statelor membre, cele mai bune performanțe se înregistrează în Țările de Jos, Lituania, Slovacia, Spania, Bulgaria și Cipru, unde mai mult de jumătate din deșeurile de ambalaje din plastic sunt reciclate. La polul opus, mai puțin de o treime din deșeurile de ambalaje din plastic sunt reciclate în Malta, Franța, Danemarca, Ungaria, Irlanda, România, Polonia și Austria.
Potrivit datelor Eurostat, în anul 2019, în România 31,1% din deșeurile de ambalaje din plastic au fost reciclate, față de 26,9% în Franța. Eurostat precizează că în cazul României și Poloniei nu sunt disponibile date pentru anul 2020.
Între 2010 și 2020, volumul deșeurilor de ambalaje din plastic generate per locuitor a crescut cu 23% (sau 6,5 kilograme). În aceeași perioadă, a sporit și volumul deșeurilor de ambalaje din plastic reciclate cu 32% (sau 3,2 kilograme). În pofida acestui progres, cantitatea de deșeuri de ambalaje din plastic care nu a fost reciclată a crescut cu 3,4 kilograme pe cap de locuitor comparativ cu 2010 ca urmare a majorării cantității de deșeuri de ambalaje din plastic generate.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național