România, alături de alte 9 țări dunărene, participă la crearea traseului turistic tematic „Green and Mystical Danube Storytelling Route”
Numărul 20, 22-28 mai 2024 » Roza vânturilor
România, împreună cu alte 9 țări dunărene, va participa la crearea unui traseu turistic tematic, care va purta titlul „Green and Mystical Danube Storytelling Route”, a anunțat Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT). „Punctul de contact pentru promovarea acestui nou produs turistic transnațional va fi amenajat în clădirea viitorului port turistic Călărași, care va deveni, astfel, locul de conectare al vizitatorilor cu legendele și tradițiile din Regiunea Dunării”, se menționează într-un comunicat al MEAT.
Pentru realizarea rutei transnaționale, România, alături de Croația, Slovenia, Serbia, Bosnia și Herțegovina, Slovacia, Muntenegru, Ungaria și Bulgaria, va contribui, în primul rând, la elaborarea unei strategii comune de valorificare a patrimoniului cultural natural și imaterial în zonele rurale mai puțin vizitate ale Dunării. Eforturile vor fi îndreptate și către digitalizarea viitorului produs turistic, prin crearea unei aplicații mobile de prezentare.
Acțiunile sunt cuprinse în cadrul proiectului „Mystical Danube – Green and Mystical Danube Storytelling Route – transnational valorisation of natural and intangible cultural heritage for socio-economic development of rural areas in the Danube region”, care beneficiază de o finanțare în valoare de aproape 2 milioane de euro, prin Fondul European de Dezvoltare Regională – Programul Interreg Regiunea Dunării 2021 – 2027.
În cadrul acestei inițiative, țara noastră este reprezentată de MEAT. În continuare, instituția de resort va colabora, pe plan local, cu o serie de parteneri strategici asociați, respectiv Consiliul Județean Călărași și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Lansarea oficială a proiectului a avut loc în periada 15 – 16 mai a.c., în cadrul unui eveniment organizat de către Agenția de Dezvoltare Rurală Zadar – Croația, în calitate de lider al inițiativei. Cu această ocazie, fiecare țară parteneră a realizat o prezentare, fiind evidențiate obiectivele și rezultatele preconizate. Termenul de finalizare a lucrărilor este 30 iunie 2026.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice