România ar putea fi următorul hub pentru start-up-uri din IT
Telex » Știri 24 august 2016
Graţie culturii sale unice, istoriei, sistemului de educaţie şi infrastructurii IT, în Bucureşti a apărut o noua generaţie de antreprenori în IT, care speră să aşeze capitala României pe harta start-up-urilor din domeniul tehnologiei informaţiei, informează publicaţia online Quartz. România a aderat la Uniunea Europeană în 2007 şi în prezent are a doua cea mai mare creştere economică din Europa, după Irlanda. Tinerii educaţi în domenii precum ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică, precum şi salariile mici şi costurile reduse au făcut din România un loc atractiv pentru companiile internaţionale care caută să-şi externalizeze servicii. Potrivit European Digital City Index, în ultimii cinci ani în România au fost înfiinţate aproximativ 170 de start-up-uri în domeniul tehnologiei informaţiei.
Unul dintre factorii care a favorizat boom-ul sectorului IT din România este internetul de mare viteză. Potrivit raportului companiei Akamai „State of the Internet”, România are una din cele mai mari viteze de internet în Europa şi al şaselea cel mai rapid internet din lume, cu o medie de 57,7 Mbps în al treilea trimestru al anului 2015. Prin comparaţie, SUA se clasează pe locul al 17-lea. Faptul că infrastructura digitală din România ocupă o poziţie mai bună decât alte ţări din Europa de Est face din România un loc atractiv pentru a începe o afacere în zona tehnologiei informaţiei.
Autorul articolului subliniază că sistemul de învăţâmânt din România a creat mulţi specialişti în IT, dar este în urmă când vine vorba de competenţe în marketing şi vânzări. Chiar dacă mai sunt multe obstacole pe care Bucureştiul trebuie sa le depăşească, în condiţiile în care încrederea investitorilor în Londra a fost zguduită de recenta decizie a Marii Britanii de a ieşi din UE, iar alte oraşe cu mediu propice pentru start-up-uri, precum Berlin, Barcelona şi Amsterdam, se confruntă cu creşterea costurilor privind nivelul de trai, viitorul arată luminos pentru Bucureşti, concluzionează publicaţia Quartz.
(Sursa: Agerpres)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial