România avea, la 1 ianuarie 2017, 22,223 milioane de locuitori înregistrați oficial
Telex » Știri 26 aprilie 2017
România avea, la începutul acestui an, 22,223 milioane de locuitori înregistraţi oficial după domiciliu, în scădere cu circa 19.000 comparativ cu începutul anului 2016, iar îmbătrânirea populaţiei a accelerat semnificativ, arată datele publicate, astăzi, de Institutul Naţional de Statistică (INS). La 1 ianuarie 2016, numărul de persoane înregistrate cu domiciliul în România era de 22,242 milioane, în scădere de la 22,279 milioane la începutul lui 2015.
Datele oficiale arată că 56,3% din populaţie locuieşte la oraşe, iar 51,2% dintre locuitori sunt femei.Totuşi, datele sunt diferite de cele obţinute în urma recensământului din 2011, care indicau faptul că România are o populaţie reală mult mai mică, de circa 20 de milioane de locuitori. Diferenţa provine din nedeclararea schimbărilor de domiciliu de către românii care pleacă în alte state şi care rămân înregistraţi în continuare în registrele româneşti, spun statisticienii.
Emigraţia şi natalitatea scăzută înrăutăţesc în continuare situaţia demografică a României. "Fenomenul de îmbătrânire demografică s-a accentuat, populaţia vârstnică de 65 ani şi peste depăşind cu 269.000 persoane populaţia tânără de 0-14 ani", se precizează în comunicatul INS.
La începutul acestui an, 3,55 milioane de români aveau vârsta peste 65 de ani, în timp ce numărul de copii cu vârsta de cel mult 14 ani era de doar 3,281 milioane, raportul fiind considerat unul îngrijorător de către demografi.
(Sursa: News.ro)
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională