România, cel mai mare exportator de porumb din UE și al doilea la grâu și orz în sezonul 2021/22
Numărul 6, 16-22 feb. 2022 » Roza vânturilor
Exporturile de grâu moale din Uniunea Europeană în sezonul 2021/22, care au început la 1 iulie anul trecut, au ajuns la 16,92 milioane de tone până la data de 6 februarie 2022, arată datele publicate de Comisia Europeană, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Conform acestor date, exporturile de grâu ale UE sunt mai mari decât în perioada similară a sezonului trecut, când 16,22 milioane de tone de grâu moale fuseseră exportate până pe 6 februarie 2021.
În rândul statelor membre, Franța a exportat până acum 4,97 milioane de tone de grâu, urmată de România, cu 4,64 milioane de tone, și Germania, cu 1,98 milioane de tone. Algeria a fost principala destinație pentru grâul din UE, cu 2,58 milioane de tone livrate până acum, în timp ce China și Egiptul sunt la egalitate, cu 1,64 milioane de tone fiecare.
De asemenea, până la data menționată, exporturile de orz ale UE au ajuns la 5,14 milioane de tone, depășind nivelul de 4,75 milioane de tone înregistrat în perioada similară a sezonului precedent. Și în acest caz, Franța este cel mai mare exportator de orz din UE, cu 2,35 milioane de tone, urmată de România, cu 1,56 milioane de tone. China este de departe principala destinație pentru exporturile de orz ale UE, cu 2,09 milioane de tone, urmată de Arabia Saudită, cu aproape 506.000 de tone.
Datele UE mai arată că, de la debutul sezonului 2021/22 și până în prezent, statele membre ale UE au exportat 3,48 milioane de tone de porumb, în creștere semnificativă față de doar 1,43 milioane de tone în sezonul precedent. La acest capitol, Româna a fost responsabilă pentru cea mai mare parte din exporturile de porumb ale UE, cu 2,61 milioane de tone livrate până acum.
De cealaltă parte, Iranul a fost principala destinație a exporturilor de porumb ale UE, cu aproape 905.000 de tone.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane