România, gazdă a trei evenimente științifice în domeniile sanitar-veterinar și siguranței alimentelor, în 2019
Telex » Știri 21 ianuarie 2019
România va fi în acest an gazda a trei evenimente ştiinţifice de anvergură internaţională în domeniile sanitar-veterinar şi siguranţei alimentelor, la care vor participa oameni de ştiinţă din statele membre ale Uniunii Europene şi din ţările vecine, precum şi oficiali ai Uniunii Europene, informează Agerpres. Potrivit unui comunicat al ANSVSA, primul eveniment de acest gen – workshopul „Colectarea şi identificarea celor mai importanţi vectori implicaţi în transmiterea bolilor la animale, inclusiv măsuri de control” – va fi organizat la Bucureşti în perioada 25-29 martie 2019, de Agenţia Internaţională de Energie Atomică (International Atomic Energy Agency). Evenimentul face parte din proiectul european de cooperare tehnică TC RER/5/023: „Consolidarea capacităţilor naţionale pentru detectarea timpurie şi rapidă a vectorilor prioritari ai bolilor la animale (inclusiv zoonoze), prin intermediul tehnicilor de diagnostic molecular”, proiect la care România participă în calitate de partener, prin Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA).
De asemenea, cel de-al doilea eveniment este cel al Asociaţiei Europene de Biosecuritate (EBSA), instituţie cu care IDSA a încheiat un Acord de Parteneriat în anul 2014, care va organiza la Bucureşti, în perioada 2-5 aprilie 2019, Conferinţa Anuală.
Ultimul eveniment al suitei de manifestări ştiinţifice este workshopul anual al Laboratorului de Referinţă al Uniunii Europene pentru Rabie din cadrul French Agency for Food, Environmental and Occupational Health Safety (ANSES), care va avea loc în Capitală, în perioada 12-13 iunie 2019.
Aceste evenimente se constituie într-o excelentă ocazie de promovare şi creştere a vizibilităţii pe plan internaţional a instituţiilor din domeniile sanitar-veterinar şi siguranţa alimentelor din România.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice