România la Festivalul Internațional al Cărții de la Budapesta
Telex » Știri 21 aprilie 2016
În perioada 21‑24 aprilie 2016 se desfășoară cea de‑a XXIII‑a ediție a Festivalului Internațional al Cărții de la Budapesta, manifestare ce reunește anual aproape o sută de expozanți și peste 60.000 de vizitatori în complexul expozițional Millenaris, informează un comunicat de presă emis de Institutul Cultural Român.
Institutul Cultural Român, prin ICR Budapesta și Centrul Național al Cărții, se alătură Ministerului Culturii din România, susținând prezența românească la târgul de carte din Ungaria.
Conform tradiției, România este prezentă cu un stand organizat de Ministerul Culturii în cadrul căruia au loc lecturi publice, întâlniri cu scriitori români, prezentări de carte și dezbateri. Anul acesta, Ministerul Culturii, în colaborare cu Institutul Cultural Român de la Budapesta, și-a propus să exploreze diferențele și apropierile, corespondențele și diviziunile apărute în ultimul deceniu în literatura română, având în vedere afluxul de scriitori tineri, din ce în ce mai căutați de edituri și de public, precum și apariția unei puternice generații de poeți.
Vor fi prezenți la Budapesta, la invitația Ministerului Culturii, prozatorii Filip Florian și Petru Cimpoeșu și poeții Radu Vancu, László Noemi și Ana Donțu. Acestora li se va alătura, ca invitat al Institutului Cultural Român de la Budapesta, romancierul Radu Aldulescu. Evenimentele vor fi moderate de criticul literar Marius Miheț.
În fiecare an, în cadrul festivalului se acordă Marele Premiu pentru Literatură al Orașului Budapesta, care a avut, de‑a lungul timpului, ca laureați unele dintre cele mai importante nume ale literaturii mondiale, precum Mario Vargas Llosa, Umberto Eco, Salman Rushdie, Amos Oz sau Günter Grass. Anul acesta, onoarea îi revine scriitorului norvegian Joostein Garder.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial