România, lider în UE la creşterea comerţului cu amănuntul în luna iulie
Numărul 34, 10-16 septembrie 2019 » Breviar statistic
Volumul comerţului cu amănuntul în România a crescut cu 7,5% în iulie 2019, comparativ cu aceeaşi lună a anului 2018, acesta fiind cel mai puternic ritm de creştere înregistrat în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. Comparativ, în zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 2,2% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,6%. Comerţul cu amănuntul în UE28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au urcat cu 3,7%, în timp ce vânzările de combustibili au crescut cu 2,4%, iar cele de alimente, băuturi şi ţigări cu 1,2%.
De la o lună la alta, iulie 2019 comparativ cu iunie 2019, comerţul cu amănuntul în România a înregistrat o majorare cu 0,8%, creşteri mai mari în Uniunea Europeană fiind consemnate doar în Irlanda (1,9%), Slovenia (1,2%), Bulgaria şi Malta, ambele cu un avans de 1%, şi Austria, cu plus 0,9%.
Comerţul cu amănuntul, de la o lună la alta, a scăzut cu 0,6% în zona euro, în timp ce în UE 28 a coborât cu 0,5%, în principal ca urmare a faptului că vânzările de produse non-alimentare s-au diminuat cu 0,7%, iar vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au înregistrat o reducere cu 0,3%.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național