România, locul 1 la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC)
Telex » Știri 14 octombrie 2019
Reprezentativa României s-a clasat pe locul 1 la Campionatul European de Securitate Cibernetică (ECSC) 2019, podiumul fiind completat de Italia (locul II) şi Austria (locul III). Cea de-a şasea ediţie ECSC, organizată în premieră de ţara noastră, a reunit echipe din 20 de state, formate din tineri elevi şi studenţi pasionaţi de cybersecurity care s-au luptat pentru marele trofeu.
România a fost prezentă la European Cyber Security Challenge 2019 cu un lot format din 10 tineri, cu vârste cuprinse între 16 şi 25 de ani, selectaţi din peste 300 de potenţiali competitori. Lista ţărilor înscrise în competiţia desfăşurată la Bucureşti, în perioada 9 – 11 octombrie, a fost completată, în ordinea poziţiilor ocupate în clasamentul final, de Italia, Austria, Germania, Marea Britanie, Polonia, Franţa, Estonia, Danemarca, Portugalia, Cehia, Grecia, Spania, Norvegia, Irlanda, Olanda, Elveţia, Cipru, Liechtenstein, Luxemburg.
Clasamentul final a rezultat în urma parcurgerii de către participanţi a testelor din domenii precum securitate web, criptografie, inginerie inversă şi investigaţii, programare, atac şi apărare, securitate Linux/windows/macOS, securitate dispozitive mobile şi IoT.
ECSC, eveniment susţinut la iniţiativa Agenţiei Uniunii Europene pentru Securitatea Reţelelor şi a Informaţiilor (ENISA), organizat anul acesta în România de SRI, CERT-RO şi ANSSI, este o competiţie în cadrul căreia ţara noastră s-a impus şi în ediţiile precedente. Astfel, România a reuşit să obţină titlul de vicecampioană în 2016 şi 2017 iar în 2015 şi 2016 a fost desemnată de juriu ca având cea mai bună expunere a modului în care a rezolvat sarcinile din concurs.
Cea de-a şaptea ediţie ECSC va avea loc în 2020 la Viena.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice