România, opt medalii la a V-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud și Sud – Est și primul loc în clasamentul pe națiuni
Telex » Știri 1 iulie 2019
Loturile olimpice de geografie ale ţării noastre (juniori şi seniori) au cucerit şase medalii de aur (patru la juniori şi două la seniori) şi două de argint (ambele la seniori) la a V-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud şi Sud-Est. Rezultatele au plasat ţara noastră pe primul loc în clasamentul pe naţiuni.
Medaliile de aur au fost obţinute de juniorii Alexia Svenja Papirowski (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti) - punctaj maxim, Andrei Fedorenciuc (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” din Iaşi), Mario-Ionel Luciu (clasa a IX-a/Colegiul „Mihai Viteazul” din Ineu - jud. Arad), Vlad Patrik Apostol (clasa a IX-a/Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Bucureşti) şi seniorii Ioana Delia Dumitrescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina), respectiv Liviu Cristian Terebes (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Satu Mare) - punctaj maxim. Delia Ioana Dumitrescu şi Vlad Patrik Apostol au fost prezenţi şi la concursul de anul trecut, când şi-au trecut în palmares medaliile de bronz. Medaliile de argint au fost adjudecate de Rebeca Ursu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Grigore Moisil” din Oneşti - jud. Bacău) şi Angelo Andi Petre (clasa a XII-a/Colegiul Naţional „Ienăchiţă Văcărescu” din Târgovişte).
Concursul a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (în teren) şi o probă multimedia. La ediţia din acest an, desfăşurată la Belgrad, au participat 78 de elevi din 8 ţări.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice