România, printre primele state care vor semna Memorandumurile privind Mecanismele financiare SEE și Norvegian
Telex » Știri 13 septembrie 2016
La sediul Oficiului Mecanismului Financiar de la Bruxelles, a avut loc recent cea de-a doua rundă de negocieri pentru Mecanismele financiare SEE și Norvegiene 2014-2021, care a reunit reprezentanți ai statelor donatoare, ai Oficiului Mecanismului Financiar și ai Ministerului Fondurilor Europene (MFE), printr-o delegație condusă de Cristian Ghinea, ministrul de resort. „Statele donatoare au subliniat faptul că România este printre primele state beneficiare care urmează să semneze Memorandumurile de înțelegere privind implementarea Mecanismului Financiar SEE și a Mecanismului Financiar Norvegian 2014-2021”, se precizează într-un comunicat al MFE. De asemenea, pe parcursul reuniunii au fost discutate aspecte privind proiectele predefinite propuse de partea română, precum și alte aspecte importante menționate în cele două memorandumuri de înţelegere privind implementarea granturilor SEE și Norvegiene în România.
Reamintim că granturile SEE și Norvegiene reprezintă contribuția Islandei, Principatului Liechtenstein și Regatului Norvegiei la reducerea disparităților economice și sociale și la consolidarea relațiilor bilaterale cu țările beneficiare din Europa. Pentru perioada 2014 -2021, România dispune de granturi în valoare de aproximativ 502 milioane de euro.
Spaţiul Economic European (SEE) a fost creat în 1994, ca o zonă de Liber Schimb între Comunitatea Europeană (CE) şi Asociaţia Europeană a Liberului Schimb (AELS). SEE reuneşte Statele Membre ale Uniunii Europene (UE) şi trei dintre Statele AELS (Norvegia, Islanda şi Liechtenstein), într-o piaţă internă bazată pe libera circulaţie a mărfurilor, persoanelor, serviciilor şi capitalurilor.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice