România și Portugalia, cele mai mari creșteri ale vânzărilor cu amănuntul din UE, în iulie
Telex » Știri 4 septembrie 2020
Volumul comerţului cu amănuntul în Uniunea Europeană a înregistrat o scădere de 0,8% în luna iulie, comparativ cu luna anterioară, statele membre cu cele mai importante creşteri fiind România şi Portugalia, ambele cu un avans de 3,9%, arată datele publicate de Eurostat, informează Reuters, citată de Agerpres. Vânzările cu amănuntul în UE au fost influenţate de faptul că vânzările de produse non-alimentare au scăzut cu 2,3%, în timp ce vânzările de combustibili au crescut cu 4,6%.
În zona euro, vânzările cu amănuntul au înregistrat în luna iulie, comparativ cu iunie, o scădere de 1,3%, cu mult sub estimările analiştilor intervievaţi de Reuters, care se aşteptau la o creştere de 1,5%.
În ritm anual, comerţul cu amănuntul în Uniunea Europeană a consemnat o creştere de 0,7%, în timp ce în zona euro a crescut cu 0,4%, din nou sub estimările analiştilor intervievaţi de Reuters, care mizau pe o creştere de 3,5% în ritm anual.
Ţările UE cu cele mai mari creşteri ale vânzărilor cu amănuntul în ritm anual sunt: Irlanda (9,1%), Lituania (6,8%), Olanda (6%), Franţa (5,8%), Danemarca (5,6%) şi România, unde vânzările cu amănuntul s-au majorat în ritm anual cu 4,8% în luna iulie, după un avans de 2,1% în luna iunie.
Şi de această dată, vânzările cu amănuntul în UE au fost influenţate de creşterea cu 1,5% a vânzărilor de produse non-alimentare, în timp ce vânzările de combustibili au scăzut cu 9,6%.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național