România solicită CE extinderea aplicării Cadrului Temporar de Criză și Tranziție în sectorul agricol până la 30 iunie 2025
Telex » Știri 22 octombrie 2024
România solicită Comisiei Europene, în cadrul Consiliului Agricultură și Pescuit, extinderea aplicării Cadrului Temporar de Criză și Tranziție în sectorul agricol până la 30 iunie 2025, precum și creșterea plafonului individual de ajutor la 560.000 de euro pe întreprindere agricolă. Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), citat de Agerpres, secretarul de stat Sorin Moise participă la reuniunea Consiliului Agricultură și Pescuit, ce are loc la Luxemburg, în perioada 21-22 octombrie 2024.
Un punct important aflat pe agenda Consiliului este reprezentat de concluziile privind o politică agricolă comună (PAC) post-2027 orientată spre fermieri, iar în acest sens miniștrii Agriculturii vor urmări să aprobe un set de concluzii privind viitorul PAC post-2027.
Totodată, în baza informațiilor furnizate de președinție, Consiliul va discuta despre principalele provocări cu care se confruntă lanțul alimentar al UE.
„România reiterează necesitatea extinderii aplicării Cadrului Temporar de Criză și Tranziție în sectorul agricol, precum și creșterea plafonului individual de ajutor per întreprindere agricolă. Astfel, România și partenerii săi solicită Comisiei Europene să analizeze urgent realitățile cu care se confruntă fermierii și să crească plafonul individual aplicabil sectorului agricol primar la 560.000 euro per beneficiar. Pentru a preveni falimentul fermierilor și a susține redresarea sectorului, România propune prelungirea perioadei de aplicare a acestui ajutor până la cel puțin 30 iunie”, se arată în comunicat.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile