România va găzdui, pe 3 și 4 aprilie, la Palatul Parlamentului, cea de-a III-a ediție a Solar Energy Bucharest Summit
Telex » Știri 10 ianuarie, 9:35
Peste 1000 de reprezentanți ai companiilor din 20 de țări și aproximativ 50 de expozanți vor fi prezenți, în perioada 3-4 aprilie, la cea de-a III-a ediție a Solar Energy Bucharest Summit, eveniment organizat la Palatul Parlamentului, informează Agerpres. Expo-conferința oferă oportunitatea participanților de a explora o gamă diversă de produse și servicii solare prezentate în zona de expoziție: de la progrese în sistemele fotovoltaice până la descoperiri în eficiența panourilor solare.
Solar Energy Bucharest Summit este singurul evenimentul internațional organizat în România din domeniul energiei solare din 2024, unde sunt așteptați să fie prezenți: reprezentanți guvernamentali și autorități locale implicate în elaborarea politicilor energetice; distribuitori și importatori locali; companii din sectorul energetic, furnizori de tehnologii solare și investitori în capacități de producție ERES; mari consumatori de energie; investitori nespecializați în producția de energie din panouri solare: retaileri, proprietari de fabrici și fermieri; proprietari de terenuri și ansambluri imobiliare; instalatori de sisteme folovoltaice.
„În 2024, creșterea accelerată a investițiilor în energie regenerabilă va continua prin punerea în funcțiune de noi capacități. România face parte din țările eligibile beneficiare ale Fondului de Modernizare. Finanțările prin acest program sunt în valoare de aproximativ 14 miliarde de euro pentru proiectele din domeniu. Comisia Europeană a aprobat pentru România, la capitolul REPowerEU, 1,2 miliarde euro pentru dezvoltarea prosumatorilor începând cu anul 2024“, subliniază organizatorii evenimentului.
Summitul este organizat de Creative Communication, cu sprijinul cu Organizației Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES) și Middle East Solar Investors Association (MESIA).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale