România va lansa în următoarea perioadă apeluri de proiecte de 13,8 miliarde euro, cea mai mare tranșă din ultimii 14 ani
Telex » Știri 10 mai 2022
Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, va clarifica în această săptămână, la Bruxelles, mai multe aspecte legate de apelurile de proiecte care vor fi lansate în următoarea perioadă, în valoare de peste 13,8 miliarde de euro, despre care oficialul afirmă că reprezintă cea mai mare tranșă de apeluri de proiecte din ultimii 14 ani. „Scopul delegației pe care o avem la Bruxelles este de a clarifica aceste demersuri pe care în această perioadă le facem pentru ceea ce înseamnă milestone-urile aferente trimestrului II din 2022. Este un trimestru mai complicat din punct de vedere al acestor milestone-uri pe care le avem de îndeplinit, întrucât din 69 de apeluri de proiecte pe care le avem la nivelul anului 2022, cu termen în trimestrul II sunt 58. Asta înseamnă că fiind milestone, Comisia Europeană îl preia în verificare, prin urmare ghidul solicitantului, potrivit PNRR-ului, trebuie să treacă prin filtrul de avizare al nostru și al CE”, a explicat, la finalul ședinței de Guvern, Marcel Boloș, citat de Agerpres. Potrivit acestuia, o parte din aceste apeluri de proiecte au nevoie și de scheme de ajutor de stat, iar în aceste condiții ghidurile solicitantului vor fi trimise Comisiei Europeană către avizare.
„Ca să nu ne blocăm în activitatea aceasta care privește lansarea de apeluri de proiecte preferăm să avem o discuție cu dumnealor ca să știe că în următoarea perioadă, probabil că va fi mai și iunie, vom trimite aceste ghiduri ale solicitantului la Comisie, pentru a avea loc o avizare din partea dumnealor și cumva să ne corelăm, pentru că este vorba despre 13,8 miliarde de euro pe care noi îi lansăm sub forma de apeluri de proiecte. Este cea mai mare tranșă de apeluri de proiecte pe care am avut-o de 14 ani de când gestionăm fondurile europene”, a subliniat Marcel Boloș.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice