Românii, pe ultimul loc în UE la consumul de fructe și legume
Numărul 1, 12-18 ian. 2022 » Roza vânturilor
Unu din trei cetățeni din UE (33%) a raportat în 2019 că nu consumă zilnic fructe și legume și doar 12% din populație a consumat cele cinci sau mai multe porții recomandate pe zi, în România fiind cei mai puțini amatori de fructe și legume, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat), citate de Agerpres. În medie, peste jumătate din populația UE (55%) a raportat că în 2019 a consumat între una și patru porții de fructe și legume pe zi.
În rândul statelor membre ale UE, cel mai ridicat consum de cinci sau mai multe porții de fructe și legume pe zi a fost raportat în Irlanda (33% din populație), Olanda (30%), Danemarca (23%) și Franța (20%).
La polul opus, în România doar 2% din populație mănâncă zilnic cel puțin cinci porții de fructe și legume, fiind urmată de Bulgaria și Slovenia (ambele cu 5%) și Austria (6%).
Consumul zilnic de fructe și legume este mai ridicat în rândul femeilor decât al bărbaților: în medie, 58% dintre femei au raportat că au mâncat între una și patru porții de fructe și legume pe zi, față de 51% în cazul bărbaților. Tendința este similară în cazul consumului de cinci sau mai multe porții de fructe și legume pe zi: 15% în rândul femeilor față de 10% în cazul bărbaților.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial