Romsilva a crescut suprafața pădurilor de stat certificate la nivel internațional cu circa 34.000 de hectare
Telex » Știri 7 iulie 2022
Suprafața pădurilor de stat care dețin certificarea managementului forestier la standarde internaționale a crescut cu 33.766 de hectare, după ce păduri administrate de ocoalele silvice Aleșd, Beiuș, Marghita și Sudrigiu, din cadrul Direcției Silvice Bihor, au fost incluse în procesul de certificare a managementului forestier, a anunțat Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Suprafața totală a pădurilor proprietatea publică a statului administrate de Romsilva care dețin certificarea managementului forestier a crescut, astfel, la 2.514.406 hectare, reprezentând 80,3% din totalul pădurilor de stat administrate de Romsilva.
„Pentru a verifica respectarea acestor standarde, în pădurile proprietatea publică a statului care dețin certificarea forestieră au loc anual misiuni de audit, în teren, efectuate de specialiștii unui prestigios organism de certificare din Marea Britanie. În ultimii ani, în urma acestor verificări, auditorii internaționali au constatat respectarea setului de cerințe privind certificarea forestieră”, menționează Romsilva, în comunicat.
Certificarea managementului forestier la standarde internaționale reprezintă garanția că pădurile de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor - Romsilva sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde și norme internaționale din silvicultură. De asemenea, certificarea internațională oferă siguranța că lemnul exploatat din pădurile proprietatea publică a statului are o proveniență certă și legală.
Suprafața pădurilor de stat certificate la nivel internațional a crescut constant în ultimele două decenii, de la circa 30.000 de hectare în anul 2002, la 2,5 milioane de hectare în prezent, iar acest proces va continua în anii următori.
Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane