Romsilva a plantat aproape 20 de milioane de puieți forestieri în campania de împăduriri de primăvară
Telex » Știri 14 iunie 2023
În campania de împăduriri de primăvară, încheiată recent, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a plantat 19,8 milioane de puieți forestieri și a regenerat 10.503 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, cu 8,9% peste programul prevăzut. Astfel, potrivit unui comunicat al Romsilva, au fost regenerate natural 7.294 hectare fond forestier și au fost regenerate prin lucrări de împăduriri 3.209 hectare, inclusiv 32 hectare de perdele forestiere, cu 332 hectare în plus față de programul campaniei de împăduriri de primăvară.
Tot în cursul campaniei de împăduriri de primăvară au fost efectuate lucrări de completări pe 2.008 hectare fond forestier și lucrări de refacere a plantațiilor pe 497 hectare.
Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Romsilva, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară și de toamnă, prevede regenerarea a 13.126 de hectare fond forestier, 8.893 hectare prin regenerări naturale și 4.233 hectare prin regenerări artificiale, lucrări de completări curente în plantații pe 2.368 hectare și lucrări de refacere a plantațiilor afectate de calamități pe 826 hectare, pentru toate lucrările fiind alocat un buget de 220,4 milioane lei.
În ultimii cinci ani, Regia Națională a Pădurilor - Romsilva a regenerat 72.545 hectare în fondul forestier proprietatea publică a statului, din care 48.217 hectare prin regenerări naturale și 24.328 hectare prin lucrări de împăduriri, plantând 132,9 milioane de puieți forestieri.
Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial