Romsilva a realizat anul trecut peste 303 kilometri de noi drumuri forestiere
Telex » Știri 17 ianuarie 2022
Regia Națională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a realizat anul trecut 303,24 kilometri de noi drumuri forestiere și a reabilitat 1.935,56 de kilometri de astfel de obiective în fondul forestier proprietatea publică a statului, potrivit datelor furnizate de RNP-Romsilva, citate de Agerpres. În 2021, administratorul pădurilor de stat a investit peste 160 milioane de lei în construcția și reabilitarea de drumuri forestiere, în achiziția de utilaje performante, lucrări de corectare a torenților, pepiniere silvice, centre de producție, amenajări piscicole și vânătorești.
Bugetul total alocat anul trecut pentru investiții a fost de 172,6 milioane lei, acesta provenind din fondul de accesibilizare, fonduri proprii, alocații bugetare și sume din credite externe. Din aceste fonduri au fost efectuate investițiile în drumurile forestiere.
De asemenea, din surse proprii ale regiei, au fost achiziționate utilaje moderne de circa 43 milioane de lei, pentru mecanizarea lucrărilor silvice și agricole, pentru exploatarea, transportul și prelucrarea lemnului, dar și pentru construcția de drumuri forestiere sau instalații de irigat.
Potrivit sursei citate, în 2021 au mai fost efectuate investiții în 34 obiective pentru corectarea torenților, cu o lungime totală de 61,2 kilometri, precum și pentru reconstrucția ecologică a șase obiective, cu o suprafață cumulată de 708,57 hectare.
Regia Națională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietate publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice