Romsilva demarează procesul de înscriere a dreptului de proprietate a statului român asupra pădurilor administrate
Telex » Știri 9 iulie 2019
Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva anunţă demararea procesului de înscriere a dreptului de proprietate publică a statului român asupra fondului forestier aflat în proprietatea publică şi administrat de regie în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară, informează Agerpres. Astfel, potrivit unui comunicat al Regiei, Romsilva are înregistrate datele în format geospaţial - GIS - pentru aproximativ 2,7 milioane de hectare fond forestier aflate în proprietatea publică a statului.
De asemenea, în cursul acestui an, îşi propune să înscrie provizoriu la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) dreptul de proprietate a statului român pentru circa un milion de hectare, în evidenţele special constituite.
„Procesul de înscriere a dreptului de proprietate în numele statului român asupra fondului forestier proprietatea publică a statului urmează să fie finalizat în următorii doi ani. Înscrierea dreptului de proprietate se face în baza procedurii operaţionale «Întabularea dreptului de proprietate publică a statului asupra fondului forestier» elaborată de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Procedura foloseşte elementele de identificare puse la dispoziţie de Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva, iar înregistrarea dreptului de proprietate a Statului Român asupra fondului forestier aflat în proprietatea publică a statului este gratuită”, se menţionează în comunicat.
Romsilva administrează, în prezent, 3,14 milioane hectare fond forestier proprietatea publică a statului.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice