Romsilva plantează peste 3,5 milioane de puieți forestieri în campania de împăduriri de toamnă
Telex » Știri 4 decembrie 2020
Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva plantează peste 3,5 milioane de puieţi forestieri în campania de împăduriri de toamnă în fondul forestier administrat, toţi puieţii fiind produşi în pepinierele regiei, a anunţat instituţia, potrivit Agerpres. În această campanie vor fi împădurite 1.081 hectare fond forestier, cu precădere în zonele cu altitudini mai mici, de câmpie şi silvostepă, după ce în campania de împăduriri de primăvară au fost regenerate pădurile de la munte şi deal.
Cele mai mari suprafeţe vor fi împădurite în fondul forestier de stat administrat de direcţiile silvice Tulcea, 178 hectare, Dolj, 125 hectare, Brăila, 123 hectare, Galaţi, 119 hectare, şi Călăraşi, cu 101 hectare. Astfel, vor fi plantaţi peste 3,5 milioane puieţi de stejar brumăriu şi pendunculat, cer, gârniţă, plopi albi şi hibrizi, salcie sau salcâm.
Potrivit sursei citate, în campania de împăduriri de primăvară s-au regenerat 10.789 hectare fond forestier de stat, din care 7.158 hectare prin regenerări naturale şi 3.631 hectare prin lucrări de împăduriri.
Programul anual de regenerare a fondului forestier de stat administrat de Romsilva prevede, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă, regenerarea a 12.531 de hectare, din care 8.073 prin regenerări naturale şi 4.458 prin regenerări artificiale.
Programul anual de regenerare a pădurilor de stat se va realiza cu o investiţie de 199,2 milioane lei.
În ultimii şapte ani, Romsilva a regenerat 111.554 hectare fond forestier de stat şi a plantat, în acest interval, peste 200 milioane de puieţi forestieri.
Regia Naţională a Pădurilor - Romsilva administrează 3,13 milioane hectare fond forestier proprietatea publică a statului, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel naţional.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național