S-au modificat formularele 101 și 120
Numărul 35-36, 29 nov. - 12 dec. 2016 » Curier legislativ
Actul normativ care modifică formularele 101 Declarație privind impozitul pe profit și 120 Decont privind accizele a intrat în vigoare săptămâna trecută, odată cu publicarea în Monitorul Oficial.
Așa cum am relatat într-un articol publicat în CECCAR Business Magazine, emiterea Ordinului președintelui ANAF nr. 3.386/2016 pentru aprobarea modelului și conținutului formularelor 101 „Declarație privind impozitul pe profit” și 120 „Decont privind accizele” a fost motivată de necesitatea adaptării la noile prevederi legale (Codul fiscal și Codul de procedură fiscală) a formularelor amintite. Actul normativ a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 950/25.11.2016.
Potrivit instrucțiunilor citate, Declarația privind impozitul pe profit se completează și se depune anual de către plătitorii de impozit pe profit până la data de 25 martie inclusiv a anului următor celui pentru care se calculează impozitul.
În ceea ce privește formularul 120 Decont privind accizele, referatul de aprobare amintit precizează că modificările vizează: actualizarea denumirii unor indicatori, potrivit Titlului VIII din Codul fiscal; detalierea unor indicatori, în cazul băuturilor fermentate liniștite și spumoase; eliminarea accizelor aferente produselor care se regăseau la capitolul Alte produse accizabile, respectiv accizele nearmonizate prevăzute de Legea nr. 571/2003; actualizarea corelațiilor între indicatori, ca urmare a modificării conținutului formularului; precum și actualizarea instrucțiunilor de completare a formularului.
Reamintim că Decontul privind accizele se completează și se depune anual de către operatorii economici, plătitori de accize, potrivit titlului VIII Accize și alte taxe speciale din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, până la data de 30 aprilie a anului următor celui de raportare.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane