Sâmbătă 27 aprilie, de la ora 20:00 – concertul-eveniment „Muzica în lumea lui Dalí”, la ARCUB-Hanul Gabroveni
Numărul 15, 17-23 apr. 2024 » Roza vânturilor
După o reprezentație sold-out, susținută în premieră pentru iubitorii de artă, la finalul lunii martie, artiștii Operei Naționale București, Mihaela Maria Ișpan (mezzosoprană), Mladen Spasinovici (violoncel) și Ethan Schmeisser (pian și direcție muzicală) revin la ARCUB – Hanul Gabroveni pentru a recrea atmosfera magică a concertului-eveniment „Muzica în lumea lui Dalí”, sâmbătă 27 aprilie, de la ora 20:00. „Ghidat de muzica clasică în fiecare încăpere a Hanului Gabroveni ce găzduiește impresionanta expoziție «Universul lui Salvador Dalí», publicul este însoțit de sunetele evocatoare care completează experiența senzorială veritabilă oferită de unicitatea operelor prin exploatarea acusticii deosebite a spațiilor expoziționale și prin sinestezia culorilor și a sunetelor. Circuitul muzical desfășurat pe traseul expoziției se închide cu cea de-a doua parte a concertului, desfășurat timp de 40 de minute în Sala Mare, unde vizitatorii devin spectatorii unui concert autentic. Cu un repertoriu atent selectat, protagoniștii concertului Mihaela Maria Ișpan, Mladen Spasinovici și Ethan Schmeisser vor interpreta piese menite să evidențieze diverse aspecte ale vieții și carierei artistului Salvador Dalí. Pe lângă piesele memorabile interpretate de artiștii de notorietate ai Operei Naționale București, care vor da viață melodiilor precum «Song of the Birds» și «A Ballad for a Madman», concertul aduce în prim-plan și compoziții evocatoare, inclusiv aventura suprarealistă redată în «Nous avons fait la Nuit» de Poulenc și atmosfera visului unic creat de Dalí în «Spellbound», regia Alfred Hitchcock. Programul concertului cuprinde o selecție muzicală ce surprinde esența complexă a lui Dalí - un amalgam captivant de nebunie, inventivitate și pasiune”, precizează organizatorii, într-un comunicat.
De la deschiderea expoziției, peste 50.000 de iubitori de artă au trecut pragul Hanului Gabroveni pentru a descoperi frumusețea lucrărilor veritabile semnate de artistul Salvador Dalí.
Ca urmare a interesului accentuat manifestat de public, concertul-eveniment „Muzica în lumea lui Dalí” programat la ARCUB – Hanul Gabroveni sâmbătă, 27 aprilie, ora 20:00, reprezintă un bun prilej pentru publicul de toate vârstele de a admira cele 170 de lucrări autentice Salvador Dalí și de a se lăsa purtați nu numai în arta acestuia și în tainele vieții sale, ci și prin muzica tradițională pusă în legătură cu cercetarea poetică a lui Federico García Lorca și Manuel de Falla, prieteni apropiați ai lui Dalí, toate în strânsă legătură cu Catalonia, țara sa natală, și cultura spaniolă în sine.
Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate, la prețul de 130 de lei, de pe entertix.ro și arcub.ro precum și de la casa de bilete ARCUB (Str. Gabroveni nr. 50-53). Biletul include vizitarea expoziției „Universul lui Salvador Dalí” și participarea la concertul „Muzica în lumea lui Dalí”, conform programului următor: ▪ vizitarea expoziției în intervalul 20.00-20.45; ▪ intrarea în sala de spectacol în intervalul 20.50-21.00; ▪ participarea la concert în intervalul 21.00-21.40. Biletul nu asigură accesul publicului în zona VR.
Accesul în spațiul expozițional se face din Str. Gabroveni nr. 50-53.
Eveniment organizat de HADRAN Events în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial