Sărbători fericite!
Numărul 49-50, 18 dec. 2018 - 14 ian. 2019 » Agenda CECCAR
Iată-ne ajunși la finalul unui an important pentru România, care a marcat împlinirea unui secol de la Marea Unire. În Anul Centenarului, experții contabili și contabilii autorizați, membrii Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, au sărbătorit centenarul Marii Uniri la 97 de ani de profesie contabilă reglementată în țara noastră.
Ne adresăm dumneavoastră, membrilor CECCAR, dar și reprezentanților instituțiilor și autorităților de reglementare, reafirmând faptul că CECCAR acordă o importantă atenție prezentului și viitorului profesiei contabile, economiei și societății românești, în ansamblul ei, dezvoltarea acestora având la bază serviciile profesionale pe care experții contabili și contabilii autorizați le oferă în interes public.
Și pentru că ne aflăm din nou într-un moment de bilanț – cu care suntem atât de obișnuiți –, vrem să menționăm că 2018 a reprezentat pentru noi, profesioniștii contabili membri CECCAR, un an important pentru dezvoltarea și pentru recunoașterea rolului profesiei noastre atât la nivel național, cât și internațional.
Evenimentele profesional-academice pe care le-am organizat pe parcursul anului ce stă să se încheie au debutat cu cel desfășurat la Blaj, având ca temă 97 de ani de istorie a profesiei contabile în România la 100 de ani de la Marea Unire, un eveniment dedicat istoriei organismului nostru profesional, întrepătrunderii acesteia cu cea a României întregite. Fideli istoriei, tradiției și valorilor acestora, începând cu acest an profesiile de expert contabil și contabil autorizat își sărbătoresc ziua națională în 13 iulie, dată la care în anul 1921, prin Decret Regal, a fost reglementată profesia în România și s-a înființat organismul profesional. Seria conferințelor cu caracter profesional organizate anul acesta, evenimente care au vizat dezvoltarea profesiei noastre, în primul rând prin conștientizarea nevoii de adaptare la condițiile unei societăți vii, puternic influențată de globalizare și digitalizare, s-a încheiat cu lucrările Congresului profesiei contabile din România, cu tema Gândirea integrată, globalizarea și tehnologia – viitorul profesiei.
Firesc, în contextul transformării modelelor de business și a societății, CECCAR, ca dovadă a implicării concrete în adaptarea profesiei la aceste transformări, și-a schimbat identitatea vizuală. Astfel, noul logo conține acum elemente ce pornesc de la tradiție și care ajung la prezent și viitor, ca tehnologia, afacerile globale și valoarea adăugată generată de serviciile specifice profesiei.
De-a lungul întregii istorii a CECCAR regăsim un dublu proces de continuitate – a neîntreruptei autoperfecționări a profesiei, respectiv a consolidării rolului important al acesteia în întreaga societate și la nivel internațional, început încă din primele pagini ale istoriei profesiei contabile din România. Competențele experților contabili din România în domeniul fiscal au fost reconfirmate și la nivel internațional, după recunoașterea acestora la nivel național – prin Legea nr. 162/2017 –, prin aderarea CECCAR, ca membru cu drepturi depline, la European Tax Adviser Federation (ETAF) – organizație europeană ce reunește peste 230.000 de profesioniști fiscali din Franța, Germania, Italia și Belgia. Totodată, în luna decembrie, Florin Toma, expert contabil, membru al CECCAR, cu susținerea activă a organismului profesional din România, a fost ales în funcția de președinte al Accountancy Europe pentru un mandat de doi ani, începând cu anul 2019. Este o performanță notabilă pentru profesia contabilă din România să fie reprezentată la cel mai înalt nivel, în fruntea organizației care reprezintă interesele profesiei contabile la nivel european, reunind 51 de organizații profesionale din 37 de țări, incluzând un milion de profesioniști contabili, auditori și consilieri, fiind înscrisă în Registrul de transparență al UE.
Pentru noul an ne dorim să rămânem aceiași parteneri de încredere ai instituțiilor și ai mediului de afaceri. Contați pentru noi, iar noi vă îndemnăm să ContaȚi pe Noi. ContaȚi, cu Noi! Întotdeauna!
Sărbători fericite! Un an nou plin de succese!
La mulți ani!
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane