Șase bănci centrale intenționează să organizeze o întâlnire pe tema monedelor digitale
Numărul 5, 11-17 feb. 2020 » Conectarea la era digitală
Liderii a șase mari bănci centrale, care studiază monedele digitale, intenționează să organizeze prima lor întâlnire la jumătatea lunii aprilie la Washington, potrivit ziarului japonez Nikkei, citat de Reuters, informează Mediafax. Astfel, un executiv al Băncii Japoniei (BOJ) a declarat că nu a fost stabilit un calendar pentru o reuniune a grupului, dar a precizat că băncile centrale trebuie să răspundă flexibil la digitalizarea rapidă, pentru a rămâne relevante ca emitenți de bani. „În Japonia nu avem acum niciun plan pentru emiterea de monede digitale”, a declarat Takako Masai, membră a consiliului de administrație al BOJ, la o conferință de presă. „Dar trebuie să depunem eforturi, astfel încât să fim gata să răspundem în cazul în care cererea publică de monede digitale va crește dramatic”, a spus ea.
Băncile centrale din Marea Britanie, zona euro, Japonia, Canada, Suedia și Elveția au anunțat luna trecută un plan comun de analiză a emiterii de monede digitale, pe fondul unei dezbateri tot mai importante cu privire la viitorul banilor.
Liderii celor șase bănci centrale se vor întâlni în aprilie pentru a discuta modalități de eficientizare a tranzacțiilor transfrontaliere și problemele de securitate care trebuie rezolvate în cazul în care băncile centrale emit monede digitale în viitor. Cele șase bănci centrale intenționează să publice un raport intermediar în iunie și un raport final în toamnă, a menționat Nikkei.
Băncile centrale din întreaga lume au accelerat ritmul în care analizează emiterea propriilor monede digitale, cunoscute sub denumirea de CBDC. Presiunea Facebook de a lansa criptomoneda Libra a ridicat întrebări dacă statele naționale vor continua să controleze banii în deceniile următoare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice