Schemă de ajutor de minimis pentru Programul Pilot Start-Up Mediu Eco-Business
Numărul 38-39, 20 dec. 2016 - 16 ian. 2017 » Întreprinderile mici și mijlocii, prezent și viitor
Executivul a aprobat, printr-un memorandum, Programul Pilot Start-Up Mediu Eco-Business, măsură de ajutor de minimis care vizează finanțarea nerambursabilă a tehnologiilor de obținere a materialelor și/sau produselor cu impact redus asupra mediului prin utilizarea de materii prime naturale și/sau materii prime reciclate, în scopul introducerii acestora în diferite sectoare ale economiei verzi.
Programul Start-Up Mediu își propune să identifice și să susțină dezvoltarea de produse și servicii cu impact redus asupra mediului în arii-cheie în care solicitanții pot avea un impact semnificativ prin programe de retehnologizare și producție în sectorul materialelor și produselor cu efect redus asupra mediului, investiții în tehnologii, procese industriale și de producție care procesează în mod sustenabil resursele de mediu și stimulează deopotrivă dezvoltarea și prezența pe piață a micilor producători locali.
Potențiali beneficiari. Schema de minimis se adresează operatorilor economici, întreprinderi unice, cu excepția celor care își desfășoară activitatea în sectoarele pescuitului și acvaculturii, în producția primară a produselor agricole, în prelucrarea și comercializarea produselor agricole, desfășoară activități legate de export către state terțe sau către state membre sau desfășoară activități care favorizează utilizarea produselor naționale în detrimentul celor importate.
Cheltuielile efectuate pentru achiziția de active corporale sunt eligibile dacă activele achiziționate sunt noi.
Finanțarea programului se realizează din veniturile Fondului pentru Mediu. Programul se derulează în limita creditelor de angajament și bugetare prevăzute cu această destinație prin bugetul anual al Fondului pentru Mediu.
Cuantumul finanțării va fi egal cu cheltuielile eligibile ale proiectului, fără a se putea depăși, la data semnării contractului de finanțare nerambursabilă, echivalentul în lei al nivelului maxim al ajutorului de minimis de 200.000 euro, conform legislației în vigoare.
Anual se pot organiza una sau mai multe sesiuni de finanțare, pe tipuri de proiecte și în limita sumei alocate. Valoarea totală estimată a ajutorului de minimis care va fi acordat în cadrul schemei este de 288,45 milioane de lei, în perioada 2016-2020. Schema de minimis își încetează valabilitatea la 31 decembrie 2020.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane