Schemă de ajutor de minimis pentru promovarea vinurilor în țări terțe
Numărul 34, 4-10 sept. 2018 » Curier legislativ
Executivul a aprobat o Hotărâre privind instituirea unei scheme de ajutor de minimis pentru măsura de promovare a vinurilor în țări terțe, aferentă Programului național de sprijin al României în sectorul vitivinicol 2014-2018. Potrivit inițiatorului actului normativ, respectiv Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), schema va reprezenta un sprijin complementar contribuției externe din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), iar efectul va fi inclusiv o mai bună absorbție a fondurilor europene.
Valoarea totală a schemei de ajutor de minimis este de 1,5 milioane euro, respectiv 7 milioane lei, și se asigură în limita creditelor de angajament aprobate în anul 2018 Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.
Schema de ajutor de minimis se aplică programelor de promovare care se depun după intrarea în vigoare a acestei hotărâri, până la data de 15 octombrie 2018, în limita bugetului alocat. Beneficiarii sprijinului financiar sunt producătorii din sectorul vitivinicol care promovează vinuri în țări terțe, prin intermediul programelor de promovare.
Potrivit reprezentanților MADR, obiectivul acordării sprijinului financiar îl reprezintă stimularea potențialilor beneficiari pentru implementarea programelor de promovare a vinurilor în țările terțe, ce poate conduce la îmbunătățirea echilibrului între cerere și ofertă, respectiv deschiderea de noi piețe de desfacere, consolidarea sectorului vitivinicol, precum și la îmbunătățirea competitivității și a exportului vinurilor cu denumire de origine controlată (DOC), indicație geografică (IG) sau a vinurilor pentru care se indică soiul viței-de-vie. (Al.R.)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național