Schemele de ajutor de minimis pentru acțiunile din Programul de promovare a exportului, publicate în Monitorul Oficial
Telex » Știri 25 iunie 2020
Ordinul nr. 1.882/2020 al ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri nr. privind aprobarea schemelor de ajutor de minimis pentru acțiunile din Programul de promovare a exportului, finanțat de la bugetul de stat, a fost publicat în Monitorul Oficial nr. 547 din 25 iunie 2020.
Prin aceste scheme de ajutor de minimis, MEEMA reglementează acoperirea costurilor de participare la târguri și expoziții internaționale, misiuni economice organizate în străinătate, precum și a costurilor aferente studiilor de piață și pe produse. Schemele de ajutor de minimis vor susține acțiunile din Programul de promovare a exportului, finanțat de la bugetul de stat, și constau în acordarea de granturi pentru acoperirea cheltuielilor declarate eligibile. Actul normativ se referă la următoarele trei scheme de ajutor de minimis:
- „Participarea operatorilor economici la târguri și expoziții internaționale organizate în străinătate”, care are o valoare maximă a bugetului de 100 milioane de lei şi un număr maxim de 1.000 de beneficiari;
- „Organizarea de misiuni economice în străinătate”, cu o valoare a bugetului de cel mult 8,4 milioane de lei şi un număr de maximum 500 de operatori economici care beneficiază de sprijin;
- „Realizarea de studii de piață și pe produse”, care are o valoare maximă a bugetului de 1 milion de lei şi un număr de cel mult 100 de beneficiari.
Implementarea schemelor de ajutor de minimis pentru acțiunile din cadrul Programului de promovare a exportului are rolul de a contribui la creșterea exporturilor românești, precum și la diversificarea structurii geografice și sectoriale a acestora.
Ordinul se aplică de la data intrării lui în vigoare până la 31 decembrie 2020, iar plăţile aferente se pot efectua până la 31 decembrie 2021.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale