Schimbările climatice costă Germania 6,6 miliarde de euro pe an
Numărul 29-30, 27 iul.-9 aug. 2022 » Lumea în care trăim
Căldura extremă, seceta și inundațiile generate de schimbările climatice au provocat Germaniei în medie pagube anuale de 6,6 miliarde de euro (6,7 miliarde de dolari) în ultimele două decenii, unele episoade severe ducând nivelul pierderilor la zeci de miliarde de euro, conform rezultatelor unui studiu realizat de compania Prognos la solicitarea Ministerului Economiei din această țară, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Din 2000 până în prezent, costul total a ajuns la 145 miliarde de euro, arată studiul.
În 2021, inundațiile din landurile Renania-Palatinat și Renania de Nord-Westphalia au provocat pagube de peste 40 miliarde de euro, iar combinate cu efectelor verilor călduroase din 2018 și 2019 au costat cea mai mare economie europeană 80 miliarde de euro.
În 2018 și 2019, sectorul agricol și cel forestier al Germaniei au suferit pagube de 25,6 miliarde de euro din cauza valurilor de căldură și a secetei, pe lângă pagubele de nouă miliarde de euro cauzate de productivitatea mai redusă a angajaților din comerț și industrie.
Ministrul german al Mediului, Steffi Lemke, a declarat că datele studiului sunt îngrijorătoare. „Trebuie și vom investi acum mai mult în protejarea climei și adaptarea la schimbările climatice, pentru a ne proteja mai bine populația”, a declarat Lemke.
Cu obiectivul de a deveni neutră din punctul de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2045, Germania a accelerat eforturile de protejare a climei, adoptând reforme extinse în sectorul energetic, în industrie, transport și agricultură.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice