Schimbările climatice vor costa Germania circa 900 miliarde euro până în 2050
Numărul 9, 8-14 mar. 2023 » Lumea în care trăim
Vremea extremă cauzată de schimbările climatice ar putea costa Germania până la 900 miliarde euro în daune economice cumulate până la jumătatea secolului, relvă un studiu citat de Reuters, relatează Mediafax. Studiul, realizat de companiile de cercetare economică Prognos și GWS și de Institutul german pentru cercetare economică ecologică, apare în contextul în care Berlinul lucrează la o strategie de adaptare la schimbările climatice care va fi prezentată în curând de Ministerul Mediului din această țară.
De asemenea, studiul a fost realizat pe fondul dezbaterilor din cadrul coaliției de guvernare cu privire la modul în care Germania ar putea reduce emisiile de gaze cu efect de seră în sectoare dificile, cum ar fi transportul și construcțiile, pentru a deveni neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2045.
Ministerele germane ale economiei și mediului au citat studiul ca arătând că valurile de căldură extremă, seceta și inundațiile ar putea costa între 280 de miliarde de euro și 900 de miliarde de euro între 2022 și 2050, în funcție de amploarea încălzirii globale. Costurile includ pierderea recoltelor agricole, deteriorarea sau distrugerea clădirilor și a infrastructurii din cauza ploilor abundente și a inundațiilor, afectarea transportului de mărfuri și impactul asupra sistemului de sănătate.
Studiul nu a luat în considerare daunele legate de problemele de sănătate ale populației și de pierderea biodiversității.
Fenomenele meteorologice extreme cauzate de schimbările climatice au costat deja Germania cel puțin 145 miliarde euro între 2000 și 2021, dintre care 80 miliarde doar în ultimii cinci ani.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane