Sebastian Burduja: Avem șanse ca, până la finalul anului următor, să punem în funcțiune capacități de energie curată de 735 MW
Telex » Știri 18 iulie 2023
România va avea acces în următorii ani la mai multă energie curată, iar până la finele anului viitor ar putea fi puse în funcțiune capacități de 735 MW putere instalată, potrivit ministrului Energiei, Sebastian Burduja, citat de Agerpres. "Construim România Viitorului în fiecare zi. Am semnat acum (luni, n.r.) contractele de finanțare pentru 8 parcuri fotovoltaice, investiții strategice susținute în proporție de 70% din Fondul pentru Modernizare. Sute de milioane de euro pentru tranziția verde a României. De ce e important asta? România va avea acces în următorii ani la mai multă energie curată pentru toți românii. Și repede. Avem șanse ca până la finalul anului următor să punem în funcțiune capacități de 735 MW putere instalată", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook. De asemenea, a adăugat el, CEO Oltenia se modernizează și face trecerea de la cărbune la energie verde. Parteneriatele cu OMV Petrom și TINMAR implică o participare de 50% din partea CEO Oltenia, care va beneficia de noi surse de venit și va pregăti actualii angajați pentru a implementa și opera aceste proiecte de investiții.
"Accelerăm absorbția fondurilor europene disponibile prin Fondul pentru Modernizare. Am declarat ca obiectiv zero pentru mandatul meu creșterea ritmului de accesare a miliardelor de euro pe care România le are la dispoziție pentru modernizarea sistemului energetic național. Urmăresc personal progresul, în fiecare zi, împreună cu echipa tehnică. Vom continua să accelerăm tempoul", a subliniat Sebastian Burduja.
Parcurile fotovoltaice vor fi construite la Ișalnița, Tismana, Roșia, Rovinari, Turceni, precum și pe haldele Pinoasa și Bohorelu. În perioada imediat următoare vor fi declanșate procedurile de achiziție pentru contractarea serviciilor de inginerie, construcție și punere în funcțiune a noilor capacitați.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național