Sebastian Burduja: În domeniul energiei, România nu doar că poate fi independentă, dar poate fi un vârf de lance
Telex » Știri 31 august 2023
Țara noastră și-a asumat construirea unui sistem energetic care furnizează energie verde, ieftină și sigură, astfel că, în domeniul energiei, România nu doar că poate fi independentă, dar poate fi un vârf de lance, a afirmat ministrul Energiei, Sebastian Burduja. Conform unui comunicat citat de Agerpres, Sebastian Burduja a participat la Reuniunea Anuală a Diplomației Române, tema de anul acesta fiind "O politică externă fermă a României: gestionând provocările și maximizând oportunitățile".
"I-am felicitat pe colegii noștri din întreaga lume care reușesc să propulseze România deasupra propriei categorii de greutate pe scena internațională. În aceste eforturi de afirmare a României, energia joacă un rol de temelie. Țara noastră și-a asumat construirea unui sistem energetic care furnizează energie verde, ieftină și sigură. Unii ar spune că este o misiune imposibilă. Noi știm că este posibil și am parcurs deja o parte importantă din acest drum. Energia este șansa României de a puncta, fiind credincioasă unui principiu enunțat de Vintilă I.C. Brătianu: «Prin noi înșine». În domeniul energiei, România nu doar că poate fi independentă, dar poate fi un vârf de lance", a declarat Sebastian Burduja.
Potrivit sursei citate, discuțiile cu diplomații români s-au axat pe resursele bogate pe care le are România, pe ambiția de a fi una dintre primele țări care folosesc tehnologia reactoarelor modulare mici, pe cei 18 miliarde de euro din fonduri europene disponibili în Ministerul Energiei pentru investiții în Energie și pe suportul pe care corpul diplomatic îl poate oferi în țările unde reprezintă țara noastră.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național