Secretar de stat: 2024 este un an foarte important în continuarea procesului de consolidare fiscală
Telex » Știri 21 martie, 9:28
Anul 2024 este unul foarte important în continuarea procesului de consolidare fiscală început în ultimii ani, în ceea ce privește continuarea reformelor și componenta de digitalizare, a declarat, la un eveniment de profil, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Alin Marius Andrieș, citat de Agerpres. "Din perspectiva noastră, a Ministerului de Finanțe, anul 2024 este unul foarte important în continuarea procesului de consolidare fiscală pe care l-am început în ultimii ani, să continuăm tot ce înseamnă, într-o oarecare măsură, reformele pe care le avem. Și componenta de digitalizare este una foarte importantă. Partea de finanțare este importantă, dar capacitatea instituțională de a gestiona este de asemenea foarte importantă, în vederea implementării strategiilor. De aceea, anul 2024 este anul în care la nivelul Ministerului Finanțelor continuăm procesul de dialog cu toți partenerii sociali și cu mediul de afaceri", a menționat Alin Marius Andrieș, la "Forumul Investitorilor - 2024: Provocările și oportunitățile anului".
Potrivit acestuia, printre prioritățile instituției se află digitalizarea ANAF și a Autorității Vamale Române (AVR) pentru a spori veniturile fiscale la bugetul de stat.
"Suntem axați pe partea de digitalizare, atât a ANAF, cât și a AVR, astfel încât să creștem veniturile fiscale la bugetul de stat, să creștem capacitatea instituțională și, de asemenea, foarte important pentru noi, este dialogul cu mediul de afaceri, cu toți partenerii, astfel încât să creăm, într-o oarecare măsură, un mediu mai predictibil - și să eliminăm anumite șocuri ori să vedem cum identificăm soluțiile", a adăugat secretarul de stat.
El a menționat că 2023 a fost, de asemenea, un an important pentru instituție, deoarece a avut "un dialog continuu cu mediul de afaceri", care va continua în acest an.
"Din perspectiva Ministerului de Finanțe, piața de capital devine din ce în ce mai importantă deoarece, odată cu emiterea și tranzacționarea obligațiunilor guvernamentale pe piața de capital, a devenit mult mai important și acest canal. Din perspectiva noastră, sistemul financiar în ansamblu, atât din perspectiva nivelului de dezvoltare, cât și din perspectiva eficienței modului în care se realizează intermedierea financiară, constituie o premisă pentru dezvoltare economică, în condițiile în care obiectivul central al Guvernului României este creșterea economică sustenabilă, care se traduce în investiții, locuri de muncă bune și un nivel de trai mai ridicat. Astfel, Ministerul de Finanțe va continua colaborarea cu celelalte autorități, inclusiv cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, cu Banca Națională a României și cu celelalte ministere pentru atingerea acestor obiective", a mai spus Alin Marius Andrieș.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial