Secretar de stat: Harta economică a României ar trebui să fie gata în cel mult o lună
Telex » Știri 13 aprilie 2020
Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Liviu Rogojinaru, a declarat că în cel mult o lună se va finaliza harta economică a României, care va cuprinde oferta fiecărui judeţ din punct de vedere al producţiei şi al capacităţii forţei de muncă, informează Agerpres. „Poate ar fi trebuit să încep cu el – programul de internaţionalizare – pentru că la momentul actual facem nişte analize foarte clare vizavi de modul în care putem să exportăm mai mult, cum putem să producem mai mult. Încercăm să luăm partea mai puţin urâtă a acestei crize şi să ieşim foarte repede din criză printr-o încercare de a exporta şi de a internaţionaliza mai mult firmele din România. Am început deja analiza cu reprezentanţii comerciali, economici ai României în ţările unde avem aceşti reprezentanţi. Avem un nou timp de abordare a modului în care vom internaţionaliza firmele româneşti, am început să creăm o aşa-numită hartă economică a României, pentru că trebuie să plecăm de la premisa: ce mai putem să facem şi ce mai putem să exportăm”, a precizat Liviu Rogojinaru, la un post de televiziune.
În opinia sa, harta economică a României va cuprinde informaţii despre companiile fiecărui judeţ, iar finalizarea ei este estimată în maximum o lună. „Harta economică a României ar trebui să fie gata în cel mult o lună de zile. Va cuprinde detalii despre fiecare judeţ şi care mai este oferta pe care poate să o aibă din punct de vedere a ceea ce produce, care sunt companiile, pe ce coduri CAEN sunt aceste companii puse, precum şi capacitatea de forţă de muncă a fiecărui judeţ”, adăugat el.
De asemenea, Liviu Rogojinaru susţine că la nivelul ministerului se face o analiză „foarte serioasă” în privinţa importurilor pe care le face România şi cererile actuale în condiţiile crizei provocate de coronavirus.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național