Secretar de stat: România își reafirmă angajamentul ferm pentru aderarea la OCDE
Telex » Știri 29 octombrie 2020
„Calea către o revenire puternică, rezilientă, ecologică și inclusivă” a fost tema reuniunii la nivel ministerial a Consiliului Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), desfăşurată în format videoconferinţă, la care au participat miniștri ai statelor membre OCDE, precum și reprezentanți ai statelor invitate și ai organizațiilor internaționale din domeniul comerțului și al investițiilor. România a fost reprezentată de secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri (MEEMA), Dan Dragoș Drăgan, și de directorul general al Direcției Generale Comerț Exterior, Diana Alexandra Codău.
Potrivit unui comunicat al MEEMA, agenda discuțiilor a vizat globalizarea și redresarea socio-economică, din perspectiva rolului comerțului internațional și al investițiilor, a întăririi lanțurilor valorice globale și a consolidării cooperării economice internaționale. Cu această ocazie, delegații au prezentat prioritățile fiecărui stat pentru planurile naționale de relansare, precum și așteptările pe care le au referitoare la cooperarea internațională în sprijinul unei redresări puternice, reziliente, ecologice și inclusive. De asemenea, aceștia au discutat rolul pe care OCDE îl poate avea în sprijinirea țărilor membre și a statelor partenere pentru depășirea crizelor curente, inclusiv în ceea ce privește politicile macroeconomice, crearea de locuri de muncă și protecția socială, comerțul și mediul investițional, precum și acțiunile necesare pentru o redresare verde.
În discursul său, secretarul de stat Dan Dragoș Drăgan a transmis delegațiilor prezente la reuniune mesajul ministrului Virgil-Daniel Popescu cu privire la importanța cooperării internaționale, a eliminării barierelor în calea comerțului, a tranziției către o economiei sustenabilă și a facilitării fluxurilor investiționale. De asemenea, acesta a menționat domeniile prioritare de investiții ale Guvernului României prin Planul Național de Redresare și Reziliență, inclusiv infrastructura de transport, conectivitatea digitală și noile tehnologii, energia și tranziția ecologică, dezvoltarea urbană durabilă, sănătatea și protecția socială, educația și agricultura. Nu în ultimul rând, secretarul de stat a reiterat angajamentul ferm al României pentru aderarea la OCDE, subliniind totodată contribuția solidă a țării noastre la activitățile organizației și însușirea deplină a standardelor și valorilor OCDE.
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național