Secretariatul General al Guvernului centralizează pagubele produse de inundații, în vederea accesării Fondului de Solidaritate al UE
Telex » Știri 3 octombrie, 9:28
Secretariatul General al Guvernului centralizează informațiile privind pagubele produse de inundații, în vederea accesării Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene, a anunțat, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria, purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, citat de Agerpres. „Guvernul a analizat posibilitatea accesării Fondului de Solidaritate al UE, în completarea eforturilor naționale de gestionare a dezastrelor produse de inundațiile în săptămânile recente. Au fost evaluate măsurile necesare pentru ca cererea de asistență financiară prin acest instrument de sprijin post-dezastre să fie transmisă în termenul prevăzut de cel mult 12 săptămâni de la data primelor pagube produse. Pentru ca această solicitare să fie depusă, este nevoie ca pagubele să fie centralizate de către Secretariatul General al Guvernului și această procedură se află în desfășurare”, a spus Mihai Constantin.
Din 2005 până în prezent, România a beneficiat de opt granturi de sprijin din Fondul de Solidaritate al Uniunii Europene, în valoare totală de 141 milioane de euro.
Premierul Marcel Ciolacu a solicitat, miercuri, autorităților implicate în evaluarea pagubelor produse de inundații să finalizeze rapid centralizarea datelor, astfel încât România să poată accesa cele 1,5 miliarde de euro alocate deja din Fondul European de Solidaritate.
„Trebuie să transmitem la timp cererea de asistență financiară Comisiei Europene, fiindcă avem deja alocați 1,5 miliarde de euro. Evaluarea pagubelor este esențială și cer tuturor autorităților implicate să finalizeze rapid centralizarea datelor. Vreau să avem săptămânal o informare clară, ca ne încadrăm în termenul final de 1 noiembrie”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul reuniunii de miercuri a Cabinetului.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial