Șefa Reprezentanței CE în țara noastră: România nu va rămâne în urma altor state din UE
Telex » Știri 15 martie 2017
România nu va rămâne în urma altor state din punct de vedere al vitezei de integrare în Uniunea Europeană (UE) în cazul unui scenariu în care unele state vor avea o libertate de decizie mai mare în ceea ce priveşte viteza de integrare, această temere fiind nejustificată în contextul în care România va participa la proiectele europene cu o viteză de integrare mai mare, a declarat astăzi şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în țara noastră, Angela Cristea, la lansarea raportului economic pentru România în 2017 al Comisiei Europene.
După cum se știe, unul dintre scenariile privind viitorul UE după pasul decisiv făcut de Marea Britanie, de ieşire din uniune, vizează o Europă „cu mai multe viteze”. Acest scenariu va lăsa libertate statelor de a avea o viteză de integrare mai mare sau mai mică, iar asta a alimentat temerile potrivit cărora țara noastră, unul dintre cele mai sărace state, ar putea rămâne în urma celorlalte.
„În acest scenariu, cine va dori să facă mai mult în ceea ce priveşte integrare, va face mai mult. Cine vrea să facă mai puţin va face mai puţin. Însă, nu ne propunem să împărţim UE în state care vor înainta mai rapid, şi altele care să înainteze mai lent. Se proiectează o temere, nu asta am vrut”, a afirmat Angela Cristea.
(Sursa: News.ro)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial