Șeful Autorității Canalului Suez estimează la un miliard de dolari pierderile provocate de blocarea navei Ever Given
Telex » Știri 2 aprilie 2021
Osama Rabie, președintele Autorității Canalului Suez (SCA), a apreciat că pierderile și pagubele provocate de blocarea navei Ever Given ar putea ajunge la un miliard de dolari, transmite Reuters, preluată de Agerpres. Într-un interviu acordat postului egiptean de televiziune Sada El-Balad, Osama Rabie a declarat: „Va fi calculat nivelul pierderilor și al pagubelor, precum și consumul dragelor. Estimările se ridică la un miliard de dolari, este dreptul țării noastre”. „Nava va rămâne în zona Marilor Lacuri până când se va finaliza investigația”, a afirmat președintele Autorității Canalului Suez. Acesta a anunțat că investigatorii pun întrebări echipajului pentru a afla cum s-a produs incidentul.
Compania britanică Lloyd's of London se așteaptă la „pierderi masive” în urma incidentului, posibil la nivelul de 100 de milioane de dolari sau mai mult. Proprietarul nipon al Ever Given a declarat că nu a primit reclamații și nu a fost chemat în judecată pentru blocajul navei.
Nava Ever Given, sub pavilion panamez, cu o lungime de 400 de metri, a eșuat marțea trecută pe diagonala canalului, din cauza vântului puternic însoțit de o furtună de nisip care a redus vizibilitatea, blocând ambele sensuri de navigație. Conform Autorității Canalului Suez (SCA), traficul naval prin Canalul Suez a fost reluat la începutul acestei săptămâni, după ranfluarea Ever Given
Canalul Suez, care leagă Mediterana de Marea Roșie, asigură cea mai scurtă rută de transport maritim între Asia și Europa. În 2020, au trecut prin această cale maritimă cel puțin 18.840 de nave.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice