Șeful Boeing: „Taxiurile zburătoare” vor deveni realitate în următorii zece ani
Numărul 9, 13-19 martie 2018 » Lumea în care trăim
Șeful uneia dintre cele mai mari companii aeronautice, Boeing, este de părere că orașele vor cunoaște beneficiile transportului aerian pe distanțe mici în următoarea decadă.
Dennis Muilenburg, șeful Boeing, crede că așa-numitele „taxiuri zburătoare”, care vor transporta pasagerii în orașe, vor deveni realitate mult mai repede decât ne imaginăm acum.
În prezent, sunt deja create prototipuri funcționale, tehnologia necesară fiind disponibilă. Era vehiculelor urbane zburătoare este suficient de aproape pentru ca autoritățile să înceapă deja să se gândească la regulile viitoarelor șosele 3D, este de părere CEO-ul Boeing.
Șeful Boeing nu este singur în optimismul său. Acesta este susținut și de un recent studiu realizat de Deloitte, care vorbește despre drone comerciale cu 2-5 locuri care vor arăta ca o evoluție a elicopterelor actuale și care vor începe să intre pe piață încă din 2020.
Boeing a cumpărat anul trecut Aurora Flight Sciences, o companie care dezvoltă taxiuri zburătoare împreună cu Uber.
Aurora activează în acest domeniu încă din anii ’80 și are în portofoliul său una dintre cele mai avansate mașini zburătoare – un vehicul zburător electric autonom, numit eVTOL. Primele zboruri-test publice ale eVTOL vor începe peste doi ani.
Și principalul rival al Boeing, Airbus, experimentează în acest domeniu și chiar pare să fie un pas înainte. A3, divizia din Silicon Valley a Airbus, a realizat deja la finalul lunii ianuarie primul test al taxiului aerian autonom Vahana. Din cauza numeroaselor complicații și măsuri de siguranță care trebuie luate, cel mai probabil transportul oamenilor pe calea aerului în cadrul metropolelor va fi precedat de dronele care vor transporta mărfuri, precum cele folosite de Amazon pentru livrări.
(Copyright foto: cheskyw / 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial