Servicii sociale subvenționate din fondurile MMSS pentru aproximativ 16.000 de beneficiari
Telex » Știri 30 ianuarie, 9:39
Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) va subvenționa cu 132,7 milioane lei un număr de 542 de centre de servicii sociale administrate de asociații, fundații și culte care acordă servicii pentru 15.871 persoane. Sumele sunt asigurate de la bugetul de stat, prin fondurile alocate MMSS, pentru perioada februarie-decembrie 2024.
Potrivit unui comunicat al MMSS, față de anul 2023, numărul de beneficiari sprijiniți este mai mare cu peste 3.000. În 2023 au fost subvenționate 461 centre ale unor asociații, fundații și culte, iar în 2024 sunt 542 de centre subvenționate.
„Este un sprijin important pe care îl dăm sistemului de servicii sociale. Dar impunem și condiții. Prima condiție este ca furnizorul să fie licențiat. Avem, de asemenea, controale mai dese și, în general, toleranță zero față de abaterile care ar putea afecta beneficiarii. Am inițiat o nouă lege a asistenței sociale care va întări sistemul de protecție în momentul în care va intra în vigoare”, a declarat ministrul de resort Simona Bucura-Oprescu.
Subvențiile se utilizează, în exclusivitate, pentru serviciile de asistență socială acordate persoanelor care, potrivit dispozițiilor legale, au dreptul să beneficieze de acestea.
Începând cu anul 2023, nivelul mediu lunar al subvenției care se acordă de la bugetul de stat pentru o persoană asistată este 1.000 de lei/persoană, pentru serviciile sociale cu cazare și 600 de lei/persoană, pentru serviciile sociale fără cazare, precum și pentru adăposturile de noapte.
Centrele au fost selectate în cadrul selecției anuale derulate de MMSS neîntrerupt din anul 1998, în baza Legii nr.34/1998 privind acordarea unor subvenții asociațiilor și fundațiilor române cu personalitate juridică care înființează și administrează unități de asistență socială, cu modificările ulterioare.
Lista centrelor subvenționate poate fi consultată AICI.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice