Serviciul schimb internațional de informații din cadrul ANAF urmează să fie desemnat drept Birou central de legătură responsabil pentru cooperare administrativă externă în domeniul fiscal
Telex » Știri 6 aprilie 2023
Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) propune, printr-un proiect de Ordin publicat în transparență decizională pe site-ul instituției, desemnarea Serviciului schimb internațional de informații din cadrul ANAF – Direcția generală de informații fiscale, ca Birou central de legătură pentru cooperarea administrativă în domeniul fiscal, între statele membre ale Uniunii Europene și statele cu care România are încheiate instrumente juridice de drept internațional.
Reprezentanții ANAF menționează, în Referatul de aprobare care însoțește proiectul de act normativ, că, în calitatea sa de reprezentant autorizat al Ministerului Finanțelor, ANAF este autoritatea competentă din țara noastră pentru exercitarea tuturor drepturilor și îndeplinirea tuturor obligațiilor cu privire la schimbul de informații în scopuri fiscale în relația cu statele cu care România s-a angajat printr-un instrument juridic de drept internațional, altele decât statele membre ale Uniunii Europene. Totodată, ANAF este autoritatea competentă din România pentru aplicarea prevederilor Capitolului I "Cooperarea administrativă în domeniul fiscal" din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, precum și pentru contactele cu Comisia Europeană. Prevederile anterior menționate reglementează normele și procedurile potrivit cărora România cooperează cu celelalte state membre din cadrul UE, în vederea realizării unui schimb de informații care este în mod previzibil relevant pentru administrarea și aplicarea legilor interne ale statelor membre.
În acest moment, Serviciul schimb internațional de informații din cadrul ANAF - Direcția generală de informații fiscale este desemnat, prin OMFP nr. 353 din 19 martie 2013, Birou central de legătură, responsabil pentru schimbul de informații privind cooperarea administrativă în domeniul fiscal între statele membre ale Uniunii Europene.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile