Sibiu, primul oraș din România în care plata călătoriilor cu mijloacele de transport public se poate face cu carduri contactless Mastercard și Visa
Numărul 5, 13-19 feb. 2018 » Conectarea la era digitală
În Sibiu, călătoriile cu mijloacele de transport public se pot plăti cu carduri contactless Mastercard și Visa, emise oriunde în lume, în baza unei soluții implementate de BCR și Global Payments, în colaborare cu Telekom România. Astfel, toate mijloacele de transport ale societății locale de profil, Tursib, dispun de câte două validatoare de plată, prin care oricine își poate achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless (Mastercard sau Visa), indiferent de banca emitentă a cardului.
„Introducerea acestei soluții presupune o normalitate, în condițiile în care peste 50% din piața de carduri este contactless, iar plățile contactless au devenit ceva firesc în comportamentul utilizatorilor de carduri. Acestea se extind, astfel, și către alte servicii din activitatea cotidiană a fiecăruia dintre noi, așa cum este transportul public. (…) Ne dorim extinderea sistemului către alte mari orașe”, a declarat Dana Demetrian, vicepreședinte Retail & Private Banking, BCR.
Sistemul de plată contactless din mijloacele de transport Tursib funcționează simplu: călătorii trebuie să apropie cardul bancar contactless de validatoarele din autobuze, după care vor primi imediat înștiințarea de realizare a tranzacției. Validatorul va elibera apoi o dovadă de plată, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze până la coborârea din mijlocul de transport. Pentru călătoria achitată contactless în autobuz nu se percepe comision, iar tariful călătoriei este similar cu cel disponibil prin alte metode de plată deja existente în Sibiu – 2 lei/călătoria.
Sibiul devine, astfel, primul oraș din România unde validarea călătoriilor în mijloacele de transport se poate realiza de către orice posesor de card contactless sub însemnele celor două organizații de carduri. Societatea de transport local efectuează zilnic 110.000 călătorii.
(Copyright foto: kritchanut / 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane