Sondaj: Majoritatea utilizatorilor români de internet optează pentru serviciile bancare online
Numărul 18, 11-17 mai 2022 » Conectarea la era digitală
Aproape 68% dintre utilizatorii de internet din România folosesc serviciile bancare de Mobile Banking și Internet Banking, relevă rezultatele unui sondaj realizat de CEC Bank, în parteneriat cu platforma FinZoom.ro, relatează Agerpres. Conform datelor citate, dintre cei 67,8% utilizatori care preferă serviciile online, două treimi folosesc serviciile bancare digitale săptămânal sau chiar mai des, iar restul de o treime sunt ocazionali.
De asemenea, 63,6% dintre respondenți au menționat obiceiul de a ține evidența veniturilor și cheltuielilor și de a urmări bugetul lunar.
„Anul trecut CEC Bank și-a dublat numărul de utilizatori de Mobile Banking. În medie, fiecare utilizator intră în aplicație pentru a-și verifica soldurile o dată la 4 zile și realizează operațiuni odată pe lună”, a declarat Mugur Podaru, director Operațiuni la Distanță în cadrul CEC Bank.
Sondajul arată, în același timp, că 60,5% din totalul persoanelor intervievate au efectuat plăți cu cardul pentru cumpărături online în ultimele trei luni, 25,3% că folosesc, deja, portofelele digitale Google Pay/Apple Wallet pentru plata produselor cu cardul, direct de pe telefon, iar 50,4% că folosesc, în fiecare lună, cardul sau un cont bancar pentru plata facturilor lunare.
De asemenea, pentru plata produselor și serviciilor la magazine, 28,3% dintre cei chestionați au afirmat că preferă plata cu cardul, 40,1% că utilizează atât cardul, cât și numerarul, iar 31,6% că preferă în continuare plățile cash.
Cercetarea privind situația financiară a românilor a fost realizată pe un eșantion de aproape 1.400 de respondenți din toată țara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. Dintre respondenți, 60,3% sunt salariați, 44,2% au declarat venituri între 2.500 lei și 5.000 de lei, în timp ce aproape jumătate (46,9%) sub 2.500 de lei lunar. În plus, 38,1% dintre cei chestionați au vârsta cuprinsă între 25 și 40 de ani, 36% au studii superioare și puțin peste 13% studii postuniversitare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice